Familie-Părinţi/Actualitate

Grupele de sange: Afla ce nu stii despre tine in functie de ce grupa sangvina ai

grupe de sange - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - blood-1968457

Grupele de sange umane sunt impartite in patru categorii, fiecare dintre ele dezvaluind o multime de lucruri despre posesorii grupelor sangvine respective. Grupele de sange iti pot spune ce mancare e cea mai potrivita pentru tine, ce exercitii fizice iti sunt recomandate si chiar cum erau stramosii tai.

 

Iata ce spun grupele de sange despre tine.

 

Cele 4 grupe de sange sunt:

A – Agricultori

B – Bavarezi

0 – Vanatorii

AB – cea mai noua grupa de sange, cu cel mai bun sistem imunitar.

In plus, exista alte 400 de subcategorii pentru grupele sangvine, acestea determinand profilul individual  al fiecaruia.

 

Ce alimente sa consumi in functie de grupele de sange

Grupa de sange A: dieta bazata pe carne de pui, peste si iaurt. Sunt de evitat legumele si alimentele condimentate, cafeaua, precum si deshidratarea. Grasimile se acumuleaza in corpul lor din carne si dulciuri.

Grupa de sange B: dieta bazata lactate, carne de berbec, peste, legume, ceai. Sunt de evitat alcoolul, conservantii si zgomotul excesiv. Grasimile se acumuleaza in corpul lor din carne prajita si paine.

Grupa de sange 0: dieta bazata pe carne, peste, legume. Sunt de evitat lactatele, produsele procesate si mancatul in exces. Mai mult, pentru aceasta grupa sangvina se recomanda posturile. Grasimile se acumuleaza in corpul lor din cauza ca mananca haotic.

Grupa de sange AB: dieta bazata alimente organice, proaspete. Sunt de evitat produsele gatite, in special prin prajire, pentru ca ii lasa fara energie. Grasimile se acumuleaza in corpul lor din cauza inactivitatii.

 

 

Ce personalitate ai in functie de grupele de sange

Grupa de sange A: Sunt persoane organizate, eficiente, lideri, cu o mare putere de compasiune.

Grupa de sange B: Sunt oameni flexibili, prietenosi, orientati spre actiune, meditativi.

Grupa de sange 0: Sunt persoane practice, asertive, atente, empatice.

Grupa de sange AB: Sunt oameni rationali, calmi, puternici, care gandesc in perspectiva.

 

 

Cum gestionezi stresul in functie de grupele de sange

Grupa de sange A: Sunt sensibile la un nivel crescut de cortizol, care se recupereaza greu dupa perioade stresante. Se pot calma consumand apa.

Grupa de sange B: Sunt oameni calmi, dar cand ajung la limita sunt adevarati vulcani. Se pot calma cu exercitii de respiratie.

Grupa de sange 0: Sunt persoane care explodeaza atunci cand sunt nervoase. Se pot calma prin exercitii de vizualizare a ceva linistit.

Grupa de sange AB: Sunt oameni care gestioneaza foarte bine stresul, insa se pot frustra. Plimbarile ii ajuta sa se elibereze tensiunea acumulata.

 

 

Grupele de sange si partenerul

Grupele de sange mai pot fi impartite intr-un alt sistem pe baza antigenilor. Asa apar grupele de sange cu RH negativ sau RH pozitiv.

Grupele cu RH pozitiv au antigen D, grupele cu RH negativ nu au antigenul D.

In sarcina, RH-ul este foarte important intrucat, incompatibilitatea dintre parinti la nivel de RH pot genera probleme de conceptie si de dezvoltare corespunzatoare a fatului.

Cand femeia insarcinata are RH negativ, iar tatal bebelusului are RH pozitiv, aceasta trebuie sa primeasca o injectie denumita RhoGAm au Rho (D) in a 28 saptamana de gestatie si in maximum 72 de ore de la nastere pentru ca organismul femeii sa nu dezvolte anticorpi impotriva bebelusului. Injectia actioneaza ca un vaccin si impiedica organismul mamei sa considere fetusul un inamic pe care sa-l atace si sa-l distruga. Injectia de dupa nastere protejeaza femeia la sarcinile ulterioare.

 

Grupele de sange si transfuziile

Grupa de sange AB este considerata primitor universal, intrucat poate primi sange de la toate grupele sangvine, insa nu pot dona decat pentru grupa AB.

Grupa de sange A poate primi sange de la grupa A si 0, insa poate dona pentru grupele sangvine A si AB.

Grupa de sange B poate primi sange de la grupa B si 0, insa poate dona pentru grupele sangvine B si AB.

Grupa de sange 0 poate primi sange doar de la grupa 0, insa poate dona tuturor celorlalte grupe sangvine. De aceea, grupa de sange 0 mai este denumita donator universal.

 

 

Grupele de sange si compatibilitatea plasmei

Grupa de sange AB este considerata donator universal de plasma, intrucat poate dona plasma tuturor grupelor sangvine, insa nu pot primi decat de la grupa AB.

Grupa de sange A poate dona plasma catre grupa A si 0, insa poate primi numai de la grupele sangvine A si AB.

Grupa de sange B poate dona plasma catre grupa B si 0, insa poate primi numai de la grupele sangvine B si AB.

Grupa de sange 0 poate dona plasma numai catre grupa 0, insa poate primi de la toate celelalte grupe sangvine. De aceea, grupa de sange 0 mai este denumita primitor universal de plasma.

 

 

Sursa: naturalcureshouse.com

 

Vizualizări: 9293
 

Cuvinte cheie: , ,