Esti tot timpul agitat? Iata 6 obiceiuri care reduc anxietatea

by Sfatul Parintilor | 22/01/2020 18:08

Vremurile pe care le traim parca sunt pe repede inainte. Asa pot aparea agitatia si anxietatea.

Iata care sunt obiceiurile pe care ar trebui sa le adopti ca sa te poti relaxa si sa reduci anxietatea.

 

  1. Evita mesajele si urmarirea lor prin social media

Pana la 60% dintre angajati isi verifica conturile de pe retelele de socializare de mai multe ori pe zi in timp ce se afla la munca. Cercetatea repetata a statusului, a „like” – urilor, a mesajelor etc te fac sa pierzi concentrarea pe momentul prezent, te distrage si vei inregistra o scadere a productivitatii.

  1. Evita barfele de la birou

Este usor sa te lasi prins in plangerile legate de un anumit coleg, client ori sef. Barfele si discutiile negative au ca efect generarea unui mediu toxic la birou. Atunci cand auzi o barfa, mergi mai departe sau incearca sa schimbi subiectul. Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi la munca.

  1. Mananca alimente care te calmeaza

Alimentele pe care le consumi au o influenta benefica sau, dimpotriva, negativa asupra modului in care organismul raspunde la stresul de la birou. Consuma ulei de nuci de cocos ori avocado care iti hranesc creierul.

  1. Evita produsele care iti zapacesc creierul

Stai departe de alimentele care afecteaza negativ modul de functionare a creierului. Este vorba, in special, despre produsele bogate in zahar si gluten.

  1. Iesi afara din birou cel putin o data pe zi

Cand ai o clipa libera mergi sa faci o baie de soare. Vitamina D, pe care organismul o produce numai atunci cand se afla expus in razele soarelui este esentiala pentru o stare de spirit pozitiva si o buna functionare a creierului. Chiar si atunci cand nu este o zi insorita, o iesire iti poate imbunatati starea de spirit. Gaseste o cale pentru a te conecta cu natura. Chiar daca in apropierea biroului este un singur copac mergi si stai langa el. Ramai acolo timp de cateva clipe si practica respiratia constienta.

  1. Mergi devreme la culcare

Asigura-te ca dormi suficient noapte de noapte pentru a te reincarca cu energie pentru a doua zi. Potrivit mai multor studii perioada optima de somn este de sapte ore pe noapte.

Sursa: mindbodygreen.com

Imagine de Josh Clifford[1] de la Pixabay[2]

Endnotes:
  1. Josh Clifford: https://pixabay.com/ro/users/joshuaclifford123-10899730/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3912748
  2. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3912748

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/esti-tot-timpul-agitat-iata-6-obiceiuri-care-reduc-anxietatea/