Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Cum să păcălești creierul ca să mănânci mai puțin

Cum să păcălești creierul ca să mănânci mai puțin? Ei bine, se poate și e chiar ușor. O nouă știință, gastrofizica, te ajută în acest sens. Experții explică pas cu pas ce ai de făcut. 

Experiența mâncatului și a băutului este influențată de mai mulți factori decât ne putem da noi seama, susțin gastrofizicienii. De la greutatea furculiței  sau a farfuriei până la muzica pe care o asculți în timpul mesei, există o legătură cu cantitatea de mâncare pe care o ingerăm.

Folosește mai puțin zahăr în deserturi și servește-le pe farfurii albe

Nu ignorați niciodată culoarea farfuriei, atunci când vă așezați la masă. Gastrofizicienii recomandă utilizarea farfuriilo[1]r albe complet, fără vreo pată de culoare. Acest lucru se recomandă mai ales în cazul dulciurilor[2]. Cercetătorii susțin că o farfurie albă lasă senzația că dulciurile sunt mai dulci decât sunt de fapt. Așa că, atunci pregătiți dulciuri de casă, puneți în compoziție cu 10-15% mai puțin zahăr.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro[3]

Endnotes:
  1. farfuriilo: http://farfurii
  2. dulciurilor: http://dulciuri
  3. libertateapentrufemei.ro: https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/pacaleste-creierul-ca-sa-mananci-mai-putin-143807
 

Vizualizări: 949
 

Cuvinte cheie: , ,