Familie-Părinţi/Sanatate fizica si mentala

Cele mai jenante 6 intamplari din cabinetul ginecologic. Tu ai patit asa ceva?

intamplari din cabinetul ginecologic - sfatulparintilor.ro - pexels_com - surgeons-performing-surgery-2324837

Tu stii intamplari din cabinetul ginecologic? Pentru multe femei, vizita la ginecolog[1] nu este foarte confortabila. Desi, pana la urma, este vorba despre un consult efectuat de catre un specialist ca oricare altul, faptul ca partile intime sunt “verificate” le indispune pe reprezentantele sexului frumos.

Iata care sunt cele mai jenante 6 intamplari din cabinetul ginecologic, potrivit unui sondaj de opinie realizat de yahoo.com, si ce spun ginecologii despre ele.

  1. Stricarea imaginii de sine

“Eram gravida si la control o asistenta mi-a spus <Wow, ce vergeturi urate ai! Nu faci nimic ca sa scapi de ele?!>. Daca nu eram intinsa pe masa de consult, sigur o pocneam”, spune Katie.

Ginecologul Alyssa Dweck, profesor la Facultatea de Medicina Mount Sinai din New York, spune ca acest comentariu mai putin sensibil n-ar fi trebuit facut. Cu toate acestea, spune ginecologul, gravidele ar trebui sa fie mai atente la greutatea din timpul sarcinii, intrucat o greutate prea mare poate creste riscul de diabet gestational si complicatii la nastere.

  1. Momente nepotrivite

“Fostul meu ginecolog era si ginecologul mamei mele si al surorii mele. In timp ce ma consulta a inceput o conversatie de curtoazie despre ele. Brusc mi-am imaginat ca aceleasi maini care ma pipaie pe mine acum le-au pipait si pe mama mea si pe sora mea. Ciudata conversatie si consultatie!”, Rachel.

Ginecologul Mary Jane Minkin, de la Facultatea de Medicina Yale din New Haven, spune ca medicul ar fi putut purta aceasta discutie fie inainte, fie dupa examinarea medicala, in niciun caz in timpul acesteia. “Este adevarat ca medicii incearca sa faca mai placuta examinarea, insa aceasta nu este o modalitate sa faci o pacienta sa se simta confortabil”, a explicat Minkin.

  1. Vinovatie

“Aveam 20 de ani, dar aratam de 16. Am ramas insarcinata si eram foarte speriata. Medicul care m-a consultat m-a intrebat daca ma gandesc la avort. Pur si simplu ma uitam la el socata. Apoi mi-a tinut o prelegere despre sarcinile la adolescente si despre cat de multi oameni au probleme de infertilitate, ca ar fi bine sa pastrez copilul si sa-l dau spre adoptie. Eram atat de socata ca n-am putut sa scot niciun cuvant. Imediat ce a plecat din cabinet am izbucnit in plans” – Richelle.

Dr. Minkin a explicat ca deciziile de aceasta natura sunt foarte sensibile si medicul ginecolog n-ar trebui sa inrautateasca situatia. Ei ar trebui sa le explice fetelor care sunt solutiile, fara sa se implice emotional si fara sa judece.

  1. Ras

“M-am dus la ginecolog pentru ca aveam dureri in timpul actului sexual. Cand medicul care m-a consultat mi-a vazut piercing-ul mi-a spus <Nu e de mirare ca te doare!>, apoi a inceput sa rada” , Janae.

Dr. Dweck si Dr. Minkin, desi n-au fost de acord cu comportamentul medicului ginecolog, spun ca ar trebui putina ingaduinta fata de medicii mai in varsta intrucat ei nu sunt obisnuiti cu piercing-urile si orice accesoriu de aceasta natura li se pare bizar. Totusi, spun cei doi medici, n-ar trebui incurajata lipsa de respect fata de pacienti, indiferent de natura problemei lor.

  1. Ignorare

“La cateva zile dupa instalarea unui dispozitiv intrauterin, am inceput sa am dureri. Medicul mi-a spus sa mai astept cateva zile si sa beau niste vin ca sa anihilez durerea. O luna mai tarziu, dupa crampe constante, m-am prezentat din nou la medic si mi-a spus sa mai astept. Am mai stat cateva saptamani la pat pentru ca nu ma puteam misca, apoi a fost in sfarsit de acord sa mi-l scoata”, Cheryl.

Dr. Minkin este de parere ca un astfel de comportament poate intra in categoria malpraxis. “Cand este vorba de durere severa dupa o interventie medicala, medicul ar trebui sa ia imediat masuri”, a adaugat aceasta.

  1. Vremuri apuse

“I-am cerut ginecologului meu sa-mi prescrie niste anticonceptionale si m-a intrebat <Te mariti?>. Nu am reactionat si am inceput sa-i povestesc despre relatia mea, apoi mi-am dat seama ca nu am niciun motiv sa-i dau lui explicatii despre viata mea intima. Am plecat si am ales un alt ginecolog”, Helen.

Dr. Minkin a explicat ca un medic cu conceptii invechite despre relatiile intime nu prea mai are ce cauta in lumea medicala. “Nimeni nu mai asteapta in zilele noastre sa-si piarda virginitatea in noaptea nuntii”, a adaugat ea.

Sursa: Yahoo.com[2]

Endnotes:
  1. ginecolog: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/ginecolog-cabinet-ginecologic-sfaturi-ginecolog-control-ginecologic-intrebari-ginecolog/
  2. Yahoo.com: http://Yahoo.com
 

Vizualizări: 225783
 

Cuvinte cheie: , , ,