Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Ce trebuie sa stii despre cura de detoxifiere cu lamaie

cura de detoxifiere cu lamaie

Cura de detoxifiere[1] cu lamaie este foarte populara, mai ales ca este si eficace in inlaturarea toxinelor din organism si ajuta in curele de slabire.

Cercetarile efectuate de-a lungul timpului in domeniul nutritiei au identificat clar ca principalele cauze ale acumularilor de toxine in organism sunt alimentatia necorespunzatoare, atitudinea negativa, lipsa exercitilor fizice.

Te mai poate interesa si Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos[2].

Cura de detoxifiere cu lamaie a fost recomandata prima data de Stanley Burroughs, autorul cartii “Maestrul curatarii”, si avea drept scop vindecarea ulcerelor stomacale. Cu timpul, s-a descoperit ca dieta nu este benefica doar pentru stomac, ci si pentru multe functii ale organismului: somn mai bun, dispozitie pozitiva, claritate in gandire si pierderea de kilograme in plus.

Potrivit Positivemed.com, dieta incurajeaza detoxifierea organismului cu ajutorul unei limonade preparate din lamai, sirop de artar pur, piper rosu si apa.

Dieta trebuie tinuta 10 zile. Pe zi ar trebui consumate 6-12 pahare. Cu fiecare zi din dieta, dorinta de a manca se diminueaza, iar persoana care urmeaza aceasta dieta devine foarte increzatoare in fortele proprii, putand duce cu succes dieta la bun sfarsit, fara sa manance nimic altceva.

La finalul celor 10 zile, Stanley Burroughs recomanda consumul unui mix lichid din portocale, telina sau alte fructe si legume.

Iata reteta sucului-minune creat de Stanley Burroughs (cantitatile sunt pentru un pahar):

2 linguri de suc de lamaie sau limeta

2 linguri de sirop de artar organic

Un praf de piper rosu

0,30 l apa.

Scopul acestui program de detoxifiere este curatarea tractului digestiv. Sursele naturale de vitamine si minerale din lamaie si siropul de artar ofera organismului ce are nevoie. De aceea este indicat sa nu mananci in timpul acestei cure.

Te mai poate interesa si Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos[2].

Imagine de rawpixel[3] de la Pixabay[4]
Endnotes:
  1. detoxifiere: http://www.sfatulmedicului.ro/Diete/dieta-de-detoxifiere-cu-lamaie_10862
  2. Dieta alcalina pentru un stil de viata sanatos: http://www.dietaalcalina.humanmedia.ro/?cs=995012
  3. rawpixel: https://pixabay.com/ro/users/rawpixel-4283981/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4033738
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4033738
 

Vizualizări: 38084
 

Cuvinte cheie: , , , , ,