Anunt de ultima ora pentru pacientii de diabet! Cel mai nou tip de insulina a ajuns in Romania si este gratuit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Anunt de ultima ora pentru pacientii de diabet! Cel mai nou tip de insulina a ajuns in Romania si este gratuit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Anunt de ultima ora pentru pacientii de diabet! Cel mai nou tip de insulina a ajuns in Romania si este gratuit
diabet insulina -sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Aproximativ 700.000 de romani care sufera de diabet zaharat vor avea acces la un nou tip de insulina de ultima generatie, Romania facand astfel parte din primul val de tari europene care introduc un astfel de tratament.

Noul tip de insulina bazala de ultima generatie Toujeo, indicata pentru tratamentul adultilor cu diabet zaharat de tip 1 si 2, va fi compensata gratuit integral in Romania.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Potrivit specialistilor, noul produs a demonstrat un control glicemic stabil si prelungit, cu o durata de actiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusa a glicemiei, la aceeasi persoana, in comparatie cu insulina glargin disponibila pana in acest moment.

Dr. Iulia Ionescu, care reprezinta compania care a lansat noul tip de insulina, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca noul tratament va fi compensat in proportie de 100% de la 1 octombrie.

Potrivit acesteia, va ramane pe piata si tratamentul cu insulina folosit in prezent.

Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 24/09/2015