Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

Alimente care reduc hormonul stresului. Sunt recomandate de Dr. Oz

Alimente care reduc hormonul stresului

Faptul ca stresul dauneaza grav sanatatii nu mai este o noutate pentru nimeni. In doze mari, cortizolul, hormonul stresului, contribuie la tulburarea mai multor aspecte din viata ta, incepand cu somnul si terminand cu digestia.

Din fericire, poti tine sub controlul hormonul stresului cu o alimentatie corespunzatoare. Iata ce alimente recomanda Dr. Oz atunci cand esti stresat.

1. Spanac

Legumele cu frunze verzi contin foarte mult magneziu, iar acest mineral este binecunoscut pentru echilibrarea nivelului cortizolului din organism. Combina spanacul cu citrice pentru o salata bogata si in Vitamina C.

2. Mazare si orz

Substanta din membrana acestora – numita fosfatidilserina – contracareaza efectele negative ale cortizolului. In plus, aceasta substanta calmeaza sistemul nervos si ajuta la un somn bun.

Citeste si: Cum sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi![1]

3. Citrice

Cand stresul te doboara, inlocuieste gustarile bogate in carbohidrati cu o varietate de citrice. Vitamina C din portocale si kiwi incetineste productia de cortizol. Combina portocale cu avocado si o lingura de ulei de masline. Vei reusi astfel, pe langa reducerea cortizolului, si sa scazi acumularea de grasimi din jurul abdomenului, precum si inflamatiile.

4. Acizi grasi omega-3

Proprietatile acizilor grasi omega-3 sunt diverse: reduc inflamatiile, dar si nivelul de cortizol din organism. Printre alimentele bogate in omega-3 se numara macroul, sardinele, semintele de in, nucile.

5. Busuioc

Pe langa faptul ca este foarte gustos, busuiocul are proprietati de calmare a sistemului nervos. Ceaiul de busuios are, de asemenea, rolul de a reduce nivelul de cortizol din organism.

6. Zinc

Ca si magneziul, zincul inhiba secretia de cortizol. Surse bogate de zinc sunt carnea slaba, fructele de mare, scoicile in special.

Nu rata nici: 9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului[2]

7. Ciocolata neagra

Antioxidantii din ciocolata neagra au rol antiinflamator si incetinesc productia de cortizol. Sunt suficiente 40 de g de ciocolata neagra pe zi pentru a uita definitiv de hormonul stresului. Limiteaza-te, totusi, la maximum doua tablete pe zi.

Imagine de Josh Clifford[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. um sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi!: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/cum-sa-scapi-de-stres-in-6-secunde-punctul-4-te-va-uimi/
  2. 9 tehnici eficiente de combatere a stresului si de prevenire a cancerului: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/9-tehnici-eficiente-de-combatere-a-stresului-si-de-prevenire-a-cancerului/
  3. Josh Clifford: https://pixabay.com/ro/users/joshuaclifford123-10899730/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3912748
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3912748
 

Vizualizări: 24984
 

Cuvinte cheie: , , , ,