Familie-Părinţi/Actualitate

6 mesaje pe care ti le transmite corpul cand esti stresat, dar tu le ignori

durere - corp - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - back-pain-1491801

Corpul uman este o masinarie complexa care nu reactioneaza doar la factorii externi, ci si la cei interni. Psihologii spun ca disconfortul si durerile pot fi semnale ale anxietatii, fricilor sau problemelor nerezolvate. Durerile cronice sunt simptome ale stresului, mai ales daca nu sunt probleme de ordin fizic.

 

 

Cap

Durerile de cap pot fi provocate de stres, griji, dar si de graba constanta in care traim cu totii.

Ce ai de facut? Fa un pas inapoi. Relaxeaza-te, nu-ti mai face griji din orice. Odihneste-te si nu te simti vinovat ca iei o pauza. Durerile de cap vor disparea ca prin farmec.

 

 

Gat

Gatul intepenit si durerile in aceasta zona sunt cauzate de resentimente si nemultumirea in legatura cu propriile defecte. Gatul te doare cand nu poti ierta pe cineva sau pe tine insuti.

Ce ai de facut? Schimba-ti atitudinea fata de tine insuti sau fata de ceilalti. Invata sa ierti si sa te concentrezi pe calitatile unei persoane (inclusiv tu) si mai putin pe defectele ei.

 

 

Umeri

Durerile de umeri sunt cauzate de emotii si de presiunea continua in care traiesti. Poate ca cineva te forteaza sa faci lucruri pe care nu le doresti sau poate ca ai probleme cu luarea deciziilor.

Ce ai de facut? Spune cuiva ce ai pe suflet, fie ca este vorba despre partenerul de cuplu, un prieten, o ruda sau chiar cineva specializat. Te vei simti mult mai usurat. In plus, poti gasi solutii la problemele care te apasa.

 

Spatele superior

Lipsa suportului emotional al oamenilor de langa tine poate duce la dureri ale spatelui superior. In subconstient te simti neiubit si neapreciat.

Ce ai de facut? Comunica mai mult cu persoanele din jurul tau. Nu te concentra doar pe propria persoana. Fii mai deschis, mai prietenos. Intalneste oameni noi.

 

 

Spatele inferior

Grijile financiare pot pune presiune pe spatele inferior, iar daca simti durere aici inseamna ca esti obsedat de ideea de a fi bogat sau poate ca oamenii din jurul tau te fac sa te ingrijorezi in privinta finantelor.

Ce ai de facut? Suna a cliseu, dar e adevarat: nu poti cumpara fericirea cu bani. Nu te mai ingrijora in privinta lor. Fa ceea ce-ti place. Acest lucru va aduce bucurie in viata ta.

 

 

Coate

Durerea de cot semnifica lipsa de flexibilitate si adversitatea fata de compromis. Probabil ca te impotrivesti schimbarilor care se petrec in viata ta si esti speriat de nou.

Ce ai de facut? Cateodata iti faci singur viata grea. Nu complica lucrurile. Fii flexibil, nu iti irosi energia impotrivindu-te lucrurilor pe care nu le poti influenta.

 

Sursa: brightside.me

foto: pixabay.com[1]

Endnotes:
  1. pixabay.com: https://pixabay.com/en/back-pain-massage-ache-hand-muscle-1491801/
 

Vizualizări: 2422
 

Cuvinte cheie: , , , ,