Shop
Ultimele 100 de articole

5 mituri despre tensiunea arterială

05 martie 2013, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - 5 mituri despre tensiunea arterială

Tensiunea arterială mare este cauza unor boli de inimă” este fraza pe care o auzim frecvent de la medici. Medicamentele care tratează tensiunea arterială au devenit un lucru comun şi mulţi oameni apelează la ele considerându-le minunate, chiar şi dacă n-au stat de vorbă cu un specialist. Însă, medicina a făcut paşi uriaşi în ultima perioadă şi, multe lucruri pe care credeam că le ştim despre boli, în cazul de faţă tensiune arteriale, se dovedesc a fi greşite.

 

În continuare vă prezentăm câteva mituri legate de tensiunea arterială şi despre tratamentele sale pe care orice om responsabil ar trebui să le cunoască:

 

 

 

Mit # 1: Este considerată tensiunea arterială normală orice valoare sub 14/9

Cel mai recent ghid lansat de către Institutul Naţional pentru sănătatea sângelui şi a plămânilor din SUA stabileşte că orice valoare sub 12/8 este considerată tensiune arterială normală. Aceste cifre diferă semnificativ în comparaţie cu vechiul standard de 14/9 pe care unii doctori îl mai folosesc încă.

 

 

 

Mit # 2: Dacă ai tensiunea arterială crescută trebuie să iei medicamente pentru a ajunge la valori normale

Sunt foarte multe modalităţi de reducere a tensiunii arteriale la fel de eficace precum tratamentele cu pastile, însă care oferă şi alte beneficii. Tratamentele naturale au exact aceleaşi rezultate comparativ cu medicamentele mai ales când se acţionează pe mai multe planuri. Iată câteva soluţii naturale pentru scăderea tensiunii arteriale:

– exerciţiile cu greutăţi

– 8 ore de somn de noapte

– introducerea în dietă a unui supliment cu vitamina D.

 

 

 

Mit # 3: Doar bărbaţii trebuie să-şi facă griji în legătură cu tensiunea arterială crescută

Din nefericire absolut toţi oamenii sunt afectaţi. Tensiunea arterială mărită se întâlneşte atât la bărbaţi cât şi la femei şi copii, tineri şi bătrâni.

 

 

 

Mit # 4: Sarea este principala cauză a tensiunii arteriale crescute

Este adevărat că sarea din alimentele procesate şi din mâncărurile congelate poate creşte tensiunea arterială. Însă există şi alţi factori cu influenţă directă asupra tensiunii arteriale precum: istoricul familial, vârsta, obezitatea, dieta şi alte boli.

 

 

 

Mit # 5: Întotdeauna vor exista simptome fizice în cazul tensiunii arteriale

Tensiunea arterială crescută este o boală tăcută care poate lovi oricând fără să fie anunţată de vreun simptom. Tocmai de aceea oamenii sunt încurajaţi să meargă regulat la doctor pentru un control, să fie atenţi la dietă şi să făcă din sport o prioritate în viaţa ei. Un stil de viaţă sănătos este cea mai bună modalitate de a lupta împotriva tensiunii arteriale crescute.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.