Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

13 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre fumat

despre fumat

Subiectele despre fumat au stârnit mereu discuţii aprinse. Dacă despre fumat se ştie sigur că afectează într-un mod negativ sănătatea, unii consideră totuşi că se exagerează cu campaniile împotriva acestui subiect dacă facem o comparaţie cu drogurile sau chiar alcoolul, care afectează nu doar sănătatea consumatorilor, ci şi creierul acestora.

Cu toate acestea, sunt multe lucruri interesate despre fumat pe care toţi iubitorii de ţigări ar trebui să le cunoască. Până una alta, chiar dacă alegi să fumezi în continuare, măcar să o faci în cunoştinţă de cauză.

Despre fumat # 1: Zahărul din ţigări

Aproximativ 20% din conţinutul unei ţigări este alcătuit din zahăr, însă nu toţi cei care suferă de diabet cunosc acest lucru. Şi nu se mai ştie ce efecte are arderea zahărului pentru organism.

Despre fumat # 2: Ţigările light

Ţigările light sunt produse prin combinarea tutunului cu CO2 şi supraîncălzite până când tutunul îşi măreşte volumul într-un mod asemănător cu spuma expandată. Apoi tutunul expandat este pus în aceeaşi hârtie ca şi ţigările obişnuite.

Despre fumat # 3: Ţigările light şi fumătorii

Fumătorii trag mai puternic din ţigările light şi din cele mentolate decât din ţigările obişnuite ceea ce înseamnă consumul a aceluiaşi nivel de nicotină şi gudron.

Despre fumat # 4: Ţigările light

Ţigările light sunt produse cu găuri în jurul filtrului pentru a aera fumul în timp ce se trage din ţigără. Mulţi dintre fumători au învăţat să acopere aceste găuri cu degetele sau buzele şi să tragă un fum mai puternic.

Citeste si: Ce se intampla in corp cand te lasi de fumat? Efecte ULUITOARE dupa primele 20 de minute[1]

# 5: Sistemul imunitar si fumatul

Sistemul imunitar al fumătorilor este mult mai solicitat decât cel al nefumătorilor. Din cauza acestui lucru, sângele fumătorilor va conţine mai puţini antioxidanţi, dar, în acelaşi timp, va răspunde mai rapid în cazul atacului unui virus datorită faptului că este mai solicitat.

# 6: Digestia si fumatul

Fumătorii aprind de obicei o ţigară după masă pentru a uşura digestia. Din cauza faptului că organismul îşi schimbă priorităţile, de la digestia alimentelor la protejarea celulelor şi a circulaţiei sângelui de toxine pentru ca acestea să nu ajungă în creier, oamenii au impresia că digestia este ajutată de o ţigară.

Despre fumat # 7: Atracţie sexuală

Unele persoane, în special bărbaţii, pot fi excitate când văd alte persoane, de obicei femei, care fumează. Acest obicei se numeşte Fetişul fumatului şi afectează un număr destul de mic de oameni.

Nu rata nici: Stop fumat! Cum sa ajuti un fumator sa renunte la viciu[2]

Despre fumat # 8: Ţigări traficate

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii aproximativ 25% dintre vândute la nivel mondial sunt traficate.

# 9: Obiceiuri din adolescenta

Cei mai mulţi dintre fumători îşi formează acest obicei în adolescenţă, înainte chiar de a avea vârsta legală pentru a cumpăra ţigări.

Despre fumat # 10: Drog

Fumatul este ultimul drog care poate fi achiziţionat legal şi care implică o metodă unică de „administrare”. Fumătorii care vor să trăiască senzaţii tari, rareori au parte de ele după ce au depăşit primele stadii ale acestui obicei.

# 11: Efectele fumatului

În general, fumătorii spun că sunt mai calmi, relaxaţi, alerţi, concentraţi etc., după o ţigară. De fapt, fumatul produce efecte diferite pentru fiecare persoană, în funcţie de aşteptările individuale.

Te mai poate interesa si: Manualul fumatorului: 10 pasi sa te lasi DEFINITIV de tigari[3]

# 12: Ingrediente active in tigari

Multe ingrediente active şi metode speciale procesului special de producţie fac ca nicotina din ţigări să fie mult mai puternică decât cea din planta de tutun.

13: Topinguri pentru tigari

Diferite topinguri sunt amestecate în tutun pentru a adăuga savoare şi gust unic pentru un producător. Câteva dintre aceste topinguri includ: cuişoare, lemn dulce, ulei de portocale, sâmbure de caisă, levănţică, cacao, ulei de morcovi, vanilie, rom etc.

Foto: Pixabay.com[4]

Endnotes:
  1. Ce se intampla in corp cand te lasi de fumat? Efecte ULUITOARE dupa primele 20 de minute: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/ce-se-intampla-in-corp-cand-te-lasi-de-fumat-efecte-uluitoare-dupa-primele-20-de-minute/
  2. Stop fumat! Cum sa ajuti un fumator sa renunte la viciu: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/stop-fumat-cum-sa-ajuti-un-fumator-sa-renunte-la-viciu/
  3. Manualul fumatorului: 10 pasi sa te lasi DEFINITIV de tigari: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/manualul-fumatorului-10-pasi-sa-te-lasi-definitiv-de-tigari/
  4. Foto: Pixabay.com: https://pixabay.com/en/smoking-no-smoking-cigarettes-951984/
 

Vizualizări: 27018
 

Cuvinte cheie: , , , ,