Familie-Părinţi/Alimentatie sanatoasa

10 motive pentru care ar trebui sa incluzi sflecla rosie in alimentatia ta

sa incluzi sflecla rosie in alimentatia ta - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - red-beets-1314074_1920

Sfecla rosie, cu al sau gust acru-amarui nu este pe placul tuturor. Insa este foarte buna pentru sanatate, asa ca n-ar fi rau sa te obisnuiesti cu ea.

Iata 10 motive pentru care ar trebui sa incluzi sfecla rosie in alimentatia ta.

1. Sfecla rosie nu are grasimi trans, grasimi nesaturate si e foarte satioasa.

2. Sfecla rosie este o sursa bogata de acid folic, o vitamina din familia B care ajuta celulele sa se regenereze.

3. Sfecla rosie contine carbohidrati datatori de energie.

4. Consumul de sfecla rosie protejeaza organismul de diverse forme de cancer, in special cancerul de colon.

5. Sfecla rosie contine magneziu, sodiu, potasiu si vitamina C.

6. Frunzele de stevie sunt comestibile si au si ele multiple beneficii. Unul dintre ele – combaterea respiratiei urat mirositoare.

7. Studii de specialitate au demonstrat ca sfecla rosie poate proteja organismul de bolile cardiovasculare.

8. Sfecla rosie are si efect afrodisiac, gratie borului pe care il contine. Acesta contribuie la productia de hormoni sexuali.

9. Sfecla rosie ajuta la detoxifierea organismului.

10. Sfecla rosie contine o substanta care ajuta la prevenirea depresiei. Cand situatia devine “albastra”, o salata de sfecla rosie te poate scoate din impas.

Sfecla rosie este foarte versatila si o poti consuma in multe feluri: cruda, razuita, felii, fiarta, coapta, acrita, preparata la aburi sau suc.

Atentie la preparare, insa, pentru ca are o culoare puternica ce nu iese foarte usor la spalat.

Imagine de Daniela Mackova[1] de la Pixabay[2]

Endnotes:
  1. Daniela Mackova: https://pixabay.com/ro/users/danielam-377868/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1314074
  2. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1314074
 

Vizualizări: 3904
 

Cuvinte cheie: , ,