Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

Vitaminele FERICIRII: B6, B9 şi B12. De ce sunt atât de importante pentru corpul nostru

vitamine fericire

Vitaminele din grupul B sunt esenţiale pentru sănătatea noastră deoarece stimulează funcţiile cerebrale, precum şi capacitatea de învăţare, şi ne creează o stare de bine, de fericire.

 

Vitaminele din grupul B sunt următoarele: B1, B2, B3, B5, B6, B7 (vitamina H), B9 (acidul folic sau vitamina M) şi B12. Cercetătorii au descoperit faptul că acidul folic şi vitaminele B6 şi B12 sunt vitale pentru o sănătate de fier, niveluri scăzute în corp ale acestor substanţe pot duce la depresie şi chiar la boli cerebrale, scrie RTV.NET.

 

 

Vitamina B6

Dintre vitaminele din grupul B, cea mai importantă pentru starea noastră de bine este vitamina B6, ea fiind responsabilă pentru producerea de serotonină, cunoscută şi sub denumirea de hormonul fericirii, în creier.

 

Un nivel scăzut de vitamina B6 în corp poate fi recunoscut prin mai multe simptome, dintre care amintim depresia, nervozitatea, acneea, dermatite, insomnie sau probleme legate de somn, oboseală accentuată, ameţeală, retenţie de apă, precum şi apariţia de cârcei.

 

Vezi de ce sunt importante pentru organism vitaminele B9 şi B12 pe RTV.NET[1].

 

 

Endnotes:
  1. RTV.NET: http://www.rtv.net/de-ce-sunt-atat-de-importante-vitaminele-fericirii_88306.html
 

Vizualizări: 3245
 

Cuvinte cheie: , ,