Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

Top 5 ritualuri cu care trebuie sa iti incepi ziua

ritualuri cu care trebuie sa iti incepi ziua

O dimineaţă bună înseamnă o zi excelentă. Numai că dimineaţa bună este un vis pentru cei mai mulţi dintre oameni, iar primele ore ale zilei sunt adevărate provocări. De la lupta împotriva alarmei până la joggingul de dimineaţă cei mai mulţi dintre oameni îşi încep ziua deja obosiţi.

Dacă vrei să ai o dimineaţă bună, nu trebuie decât să-ţi instaurezi o rutină. Dimineţile bune sunt relaxante iar rutina este cheia. Cum oamenii nu sunt alergi la primele ore ale zilei este nevoie de stabilirea unor obiceiuri dacă vrei să ai o dimineaţă bună.

Dacă te-ai dat jos din pat în ultimul minut şi ai ajuns la birou cu întârziere, citeşte următoarele sfaturi care te vor ajută să-ţi organizezi dimineţile:

Dimineaţa bună sfat # 1: Bea un pahar mare de apă rece

Poate părea un obicei ciudat la prima vedere, însă cei care l-au inclus în rutina lor, îl consideră excelent. Imediat ce te dai jos din pat bea un pahar mare cu apă rece. Un pahar mare de apă va declanşa procesele mentale şi fizice şi, în plus, este primul pas în completarea necesarului zilnic de apă. Există studii care au demonstrat că un pahar de apă pe stomacul gol poate ajuta în cazul unor afecţiuni precum durerea de cap, constipaţia, surplusul de greutate.

Dimineaţa bună sfat # 2: Duşul şi bărbieritul

Dacă eşti genul de bărbat/femeie care preferă duşul de seară, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în calcul. Duşul de dimineaţă te ajută să te trezeşti şi este primul lucru pe care atât bărbaţii, cât şi femeile ar trebui să-l facă dimineaţa. Chiar dacă eşti un zombi în primele ore ale zilei, tot poţi să te dai jos din pat şi să mergi la duş, iar până la final vei deveni mult mai alert/ă. Iar, în cazul bărbaţilor, după duş este cel mai bine să te bărbiereşti întrucât porii sunt deschişi, iar barba este mai moale aşa că rasul este mult mai confortabil.

Dimineaţa bună sfat # 3: Bucură-te de linişte

Dimineţile devreme sunt caracterizate de linişte: sunetul nu există încă, iar telefonul nu sună. Bucură-te de linişte şi profită de acest timp pentru a-ţi clarifica gândurile. Roagă-te, meditează sau doar stai liniştit toate acestea pot fi o modalitate excelentă pentru a te bucura înainte ca zgomotul zilei să-şi facă apariţia. Ieşi pe balcon şi bucură-te de cafea sau, dacă eşti o fire sportivă, fă un jogging.

Dimineaţa bună sfat # 4: Savurează o cafea

Dacă eşti un iubitor/oare de cafea, fă-ţi timp pentru a savura o ceaşcă de cafea dimineaţa. Dacă filtrul tău de cafea poate fi programat de seara, setează-l să pornească chiar înainte să te trezeşti – mirosul proaspăt de cafea poate fi un motivator excelent pentru a renunţa la somn. Iar în timp ce te bucuri de prima cafea, poţi să faci şi alte lucruri. Asigură-te însă că îţi savurezi cafeaua în linişte şi nu să bei o gură la birou în faţa calculatorului în timp ce te străduieşti să îndeplineşti sarcinile ce-ţi revin.

Dimineaţa bună sfat # 5: Aranjează-ţi agenda

Să petreci puţin timp în fiecare dimineaţă în faţa agendei este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face şi dacă transformi asta într-un obicei zilnic vei avea multe de câştigat. Te pregăteşte mental pentru ceea ce va urma şi, în plus, te ajută să-şi împarţi sarcinile pentru a fi cât mai eficient. În fiecare dimineaţă verifică-ţi agendă cu ce ai făcut în ultimele 3 zile şi ce trebuie să faci în următoarele 7 zile. Asta îţi va arăta ce ai făcut, ce trebuie să rezolvi azi, şi vei vedea şi ce trebuie făcut în zilele următoare, aşa că nimic important nu-ţi poate scăpa.

Imagine de Free-Photos[1] de la Pixabay[2]

Endnotes:
  1. Free-Photos: https://pixabay.com/ro/users/Free-Photos-242387/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=381235
  2. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=381235
 

Vizualizări: 12055
 

Cuvinte cheie: , , , ,