Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

6 sfaturi pentru persoanele care urasc exercitiile fizice

sfatulparintilor.ro-exercitii-fizice-dreamstime.com

Peste tot auzi cat de bune sunt exercitiile fizice pentru sanatatea ta si pentru o stare de spirit cat mai buna. Ce te faci insa atunci cand nu esti un mare fan al exercitiilor fizice sau, mai mult, le urasti din tot sufletul.

Iata cateva sfaturi oferite de specialistii Oprah.com care te vor face sa-ti dai seama ca pofta vine mancand… a se citi facand exercitii fizice.

 

 

1. Seteaza-ti tinte mici

Bunele intentii se pot transforma in planuri deloc realiste. Seteaza-ti tinte mici, de exemplu sa faci exercitii fizice 10 zile pe luna. Daca vei ajunge la 15 sau chiar 20, vei avea motive de satisfactie.

 

 

2. Pastreaza un jurnal

Scrie-ti in fiecare zi daca ai facut sau nu miscare. Daca vrei neaparat sa te apuci de sport, dar totusi o parte din tine zice sa renunti, atunci este cazul sa apelezi la prieteni care sa vina la sport cu tine, fie sa te incurajeze sa nu te dai batut.

 

3. Evita momentele plictisitoare

Se intampla sa ai sedinte plictisitoare care te obosesc mai mult decat o zi de lucru. Incearca sa nu-ti programezi sesiunea de exercitii fizice dupa o astfel de sedinta. Chiar daca nu esti atat de obosit fizic, plictiseala te-a secatuit de forte.

 

 

4. Pune accent pe intentie, nu pe rezistenta

Pe masura ce vei incepe sa faci miscare, iti va fi din ce in ce mai usor si vei dori din ce in ce mai mult sa faci exercitii fizice. Inceputul este cel mai greu de realizat, apoi totul devine rutina.

 

 

5. Nu baga in seam esecul

Nu ti-ai indeplinit misiunea? Nu e nicio problema. E si maine o zi. Important este sa nu te dai batut si sa fii tot timpul optimist.

 

 

6. Nu gasi scuze

Iti poti face oricand timp pentru exercitii fizice. Chiar si cei care spun ca isi dedica timpul liber ramas copiilor. Se pot face exercitii fizice impreuna cu copiii: mers cu bicicleta, alergari usoare in parc, mers cu rolele, practicarea unui joc in echipa. In acest fel faci si miscare si petreci si timp de calitate cu copilul.

 

 

 

Tu ce exercitii fizice faci impreuna cu copilul?

 

 

 

Lucidwaters[1] | Dreamstime.com[2]

Endnotes:
  1. Lucidwaters: http://www.dreamstime.com/lucidwaters_info
  2. Dreamstime.com: http://www.dreamstime.com/
 

Vizualizări: 6006
 

Cuvinte cheie: , ,