Familie-Părinţi/Dezvoltare personala

9 lucruri pe care oamenii care isi iubesc viata le fac diferit

fericire- sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Oamenii fericiti isi traiesc altfel viata decat oamenii… obisnuiti. Esti surprins? Nu au vieti foarte diferite fata de cele ale celorlati oameni, ci doar se raporteaza altfel la ceea ce li se intampla in viata.

Vrei sa fii si tu fericit? Urmeaza aceste sfaturi.

 

1. Nu incearca sa-i faca pe ceilalti sa-i placa

Oamenii fericiti se plac foarte mult pe ei insisi si nu se chinuie foarte tare sa ii convinga pe ceilalti sa-i iubeasca. Poti sa-i iubesti, poti sa-i urasti, pentru ei nu conteaza. Ei vor sa faca un lucru pentru ca asa au hotarat ei sa faca. Nu cauta aprecierea si acceptarea celorlalti.

 

2. Fac lucruri pentru ca vor sa le faca nu pentru ca trebuie sa le faca

Oamenii fericiti sunt convinsi ca nu “trebuie sa…”. Daca ei hotarasc sa faca ceva, sa plece undeva, sa participle la ceva, o fac pentru ca asta le place si asta vor sa faca. Nu simt nicio presiune pentru ca ei au incredere in valorile lor.

 

3. Isi iubesc prietenii, dar nu se bazeaza pe ei

Prietenii nu sunt ai tai, nu esti stapanul lor. Sunt oameni! Au propriile dorinte si nevoi. Oamenii se pun intotdeauna pe ei insisi inaintea altora. Este grozav sa ai prieteni, insa daca te bazezi prea tare pe ei, s-ar putea sa fii dezamagit. Oamenii fericiti au foarte multi prieteni, insa isi pastreaza independenta, tocmai pentru a evita momente neplacute care sa duca la ruperea prieteniei.

4. Cand ii intrebi ce fac, nu-ti raspund cu numele postului

Atunci cand ii intrebi cu ce se ocupa, nu-ti vor spune niciodata numele postului pe care il ocupa, ci iti vor povesti cu placere ce fac acolo.

 

5. Au propria filosofie, propria religie pe care ei insisi si le-au creat si traiesc dupa ele

Nu ai nevoie de o carte care sa-ti spuna dupa ce reguli sa-ti traiesti viata. Iti poti face singuri aceste reguli, in conformitate cu valorile si credintele tale. Daca adevarurile descoperite in tine te implinesc, n-ai nevoie de alti judecatori.

 

6. Isi traiesc viata in prezent, dar viseaza la viitor

Oamenii fericiti au sperante, vise si teluri. Au dorinte si aspiratii, insa sunt foarte ancorati in prezent. Nu iti poti trai viata fara sa faci nimic concret in prezent, astfel incat telurile din viitor sa devina realitatea. Daca nu traiesti in prezent, ci doar visezi la viitor, viata ti se va transforma intr-o iluzie.

 

7. Nu vor sa-i schimbe pe ceilalti, dar invata cum sa se poarte cu ei

Oamenii fericiti nu-si consuma energia incercand sa-i schimbe pe ceilalti. Oamenii se schimba, insa numai daca schimbarea vine din interiorul lor, in conformitate cu noile lor nevoi si valori. Oamenii fericiti isi canalizeaza energia spre a invata cum sa se comporte cu ceilalti, asa cum sunt ei, iar daca nu gasesc nici asa o cale de mijloc, fac in asa fel incat sa nu mai fie aproape de ei.

 

 

8. Nu se tem de moarte

Oamenii fericiti stiu ca nimeni nu e nemuritor. Ei stiu ca undeva este capatul drumului. Insa nu fac din asta o tragedie. Nu lupta cu toate puterile ca sa ocoleasca moartea. Ci isi traiesc viata asa cum cred ei de cuviinta. Oamenii fericiti stiu ca nu-si pot controla moartea, insa cred cu tarie ca isi pot controla viata.

 

 

9. Sunt creatorii propriei realitati

Oamenii fericiti nu cred in destin. Nu cred ca exista o singura realitate hotarata de cineva, undeva. Ei cred ca au control deplin asupra a ceea ce li se intampla si ca isi pot crea realitatea. Fiecare om isi construieste singur realitatea, diferenta este ca unii si-o construiesc mai bine decat altii.

Sursa: Elitedaily.com.

 

Vizualizări: 4157
 

Cuvinte cheie: , , ,