Familie-Părinţi/Actualitate

9 lucruri care te impiedica sa fii fericit

Cu totii ne dorim sa fim fericiti, iar in unele momente propriile actiuni nu ne duc deloc acolo unde am vrea.

 

Iata 9 lucruri care te fac mai nefericit decat crezi.

 

  1. Iei mai mult decat poti duce

Viata are nevoie de echilibru, iar daca incerci sa faci mai multe decat iti poti permite, vei esua. Invata sa prioritizezi si sa iei lucrurile in ordinea importantei lor. Stresul este cea mai sigura cale de a pierde din vedere ceea ce conteaza cu adevarat in viata.

 

  1. Te compari cu altii

Tu nu esti altcineva si nu ai trait si nici nu vei trai viata altcuiva, decat a ta insuti. Nu incerca sa fii ceva ce nu esti si nu vei deveni. Desi pare un cliseu, trebuie doar sa te straduiesti ca tu de maine sa fii mai bun decat tu de azi.

 

  1. Barfesti

Nu e problema ta ce fac altii, mai ales daca actiunile lor nu te implica in niciun fel. Barfa va ajunge sa te streseze pentru ca te distrage de la lucrurile cu adevarat importante din viata ta.

  1. Te intalnesti cu cineva care nu ti se potriveste

Nu pierde timp pretios din viata ta dandu-ti intalniri cu o persoana care evident nu ti se potriveste. Nu te complace intr-o relatie, doar ca sa nu fii singur. Nu asta este calea spre fericire.

 

  1. Esti pesimist

Daca vezi intotdeauna partea goala a paharului, nu vei reusi sa fii fericit. Concentreaza-te pe lucrurile pozitive din viata ta si ignora-le pe cele negative.

 

  1. Te critici prea mult

Autocritica poate fi un instrument pozitiv in viata, insa daca te pui constant la pamant cu vorbe grele, nu vei fi niciodata fericit. Fii deschis, gandeste pozitiv si incurajeaza-te sa fii mai bun. Iubeste-te in loc sa te urasti, indiferent ce decizii iei.

  1. Te izolezi

Sa petreci timp singur poate fie liberator. Insa asta nu inseamna ca trebuie sa intri la izolator. Inconjoara-te de oameni veseli, optimisti, de la care ai ce invata, si alaturi de care te poti bucura.

 

  1. Te concentrezi prea mult pe posesiuni materiale

Doar pentru ca ceva nu este tangibil, nu inseamna ca nu este important. Poti avea o viata implinita si fara prea multe posesiuni materiale. Investeste in a trai viata mai mult decat in averi. Este dragut sa ai lucruri frumoase, dar si calatoriile, vacantele, cunoasterea altor culturi pot fi un sens al vietii.

 

  1. Judeci

De ce sa-i judeci le altii? Ce stii tu despre viata lor, despre experientele lor? Nu trebuie sa pui pe nimeni intr-un “standard” creat de tine pe baza propriilor tale experiente. Lasa-i pe altii sa se comporte cum doresc, iar tu traieste-ti viata asa cum crezi de cuviinta.

 

 

Sursa:  Elitedaily.com

 

Vizualizări: 1277
 

Cuvinte cheie: