7 modalitati de tratare a migrenelor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 modalitati de tratare a migrenelor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 7 modalitati de tratare a migrenelor
migrena - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - headache-1472830

Cautarea unui remediu impotriva migrenelor nu este deloc o sarcina usoara. Cele mai multe medicamente de prevenire a migrenelor au fost create pentru a trata alte afectiuni (ca depresia sau epilepsia) si pot avea efecte secundare nedorite. Tocmai de aceea, nu exista niciun tratament dezvoltat special pentru migrene. Exact cu aceste probleme s-a confruntat peste 25 de ani si Lisa Jacobson (fondatoarea site-ului TheDailyMigrene.com), perioada in care a suferit peste 9.000 de depresii.

A incercat tot felul de analgezice si, in cele din urma, durerile zilnice au inceput sa slabeasca in intensitate pentru ca in urma cu trei ani sa dispara cu totul. Acum, in cazul in care se mai confrunta cu vreo migrena ocazionala Jacobson stie ce are de facut.

 

Iata cum a reusit ea sa scape de migrene.

 

 

  1. Jurnalul personal este Biblia ta

Cu multi ani in urma, neurologul Lisei Jacobson a sfatuit-o sa urmareasca migrenele. „Intr-o zi m-am uitat in jurnalul personal si am observat ca singurele zile in care nu aveam migrene erau cele in care ma aflam in vacanta. Doctorul a tras concluzia ca stresul era declansatorul durerilor”, a povestit Jacobson. Si in prezent femeia se bazeaza pe jurnalul zilnic pentru a identifica orice declansator ca si cel mai bun remediu pentru el.

 

 

  1. Stresul este inamicul numarul 1

„Exista legaturi directe intre partile creierului care controleaza emotiile si zona activa in timpul durerii, ceea ce inseamna ca stresul, anxietatea si depresia declanseaza migrena”, sustine neurologul Rashmi Halker Singh de la Mayo Clinic din Phoenix.

Atunci cand Jacobson se simte coplesita, face exercitii de respiratie profunda sau mediteaza timp de 30 de secunde. Daca migrena incepe, femeia se retrage intr-o camera intunecata.

 

 

  1. Medicamentele pot ajuta, insa nu exista o pilula magica

Unele analgezice pot fi, de folos, uneori. La primul semn de „atac” Jacobson ia o astfel de pastila, care ii ofera o perioada de 24 de ore fara dureri. Insa daca folosesti prea des analgezicele, atunci durerile devin si mai puternice asa ca ea nu apeleaza la pilule decat de doua ori pe saptamana.

 

 

  1. Caldura trebuie evitata

Caldura este un declansator al migrenelor in cazul Lisei Jacobson, asa ca se imbraca in haine pe care le poate da usor jos.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 16/05/2017