Familie-Părinţi/Actualitate

7 activitati care iti dezvolta creierul. Le faci si tu?

activitati creier - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sunset-485016

Multe activitati pe care le facem in epoca moderna nu ca doar ne ajuta sa ne relaxam, ci si sa devenim mai inteligenti. Tot ce avem de facut este sa le privim dintr-un punct de vedere diferit.

 

Iata o lista cu cele mai comune hobby-uri care ne pot ajuta sa se dezvoltam cele mai neobisnuite abilitati mentale. Aceasta este sansa ta de a te transforma intr-un adevarat supererou al timpurilor moderne.

 

  1. Sa asculti muzica este o modalitate extraordinara de petrecere a timpului, insa daca inveti sa canti la un instrument te face mai destept. Chiar si dezvoltarea cantatului vocal.

 

 

  1. Sa urmaresti un film este amuzant, insa nimic nu se compara cu citirea unei carti bune si folosirea imaginatiei pentru a aduce in ochii mintii aventura lecturata. Efectele pozitive sunt garantate.

 

 

  1. Adoptarea unor antrenamente epuizante care iti ocupa toata vara si vacantele de iarna este o miscare gresita. Vei obtine rezultate mult mai bune daca faci miscare la o intensitate mai scazuta insa pe parcursul intregului an.

 

  1. Crezi sau nu poti invata sa devii fluent in mai multe limbi straine in acelasi timp. Asadar, incepe sa studiezi engleza, franceza, germana si spaniola de exemplu in aceeasi perioada.

 

 

  1. Nu uita sa faci pauze cand inveti cat mai multe lucruri noi. Creierul tau are nevoie si de momente de relaxare si recapitulare.

 

 

  1. Oricine are nevoie sa se implice in activitati care sa il distreze. Ai insa grija ca acestea sa fie atat amuzante, cat si folositoare.

 

 

  1. Se spune ca schimbarea este la fel de buna ca odihna. Insa daca vrei cu adevarat sa-ti reincarci bateriile nu ramane intins toata ziua in pat. Incearca sa-ti concentrezi mintea si trupul pe o noua activitate. De exemplu, sa te apuci de un sport nou.

 

 

 

Sursa: brightside.me

 

Vizualizări: 967
 

Cuvinte cheie: