5 pacate ale femeilor care le afecteaza sanatatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 pacate ale femeilor care le afecteaza sanatatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 5 pacate ale femeilor care le afecteaza sanatatea
femei varsta

Spre deosebire de barbatii, femeile sunt caracterizate printr-o grija mai mare fata de sanatatea lor fizica si psihica. Mai sunt insa greseli pe care femeile le fac cu preponderenta, care le afecteaza sanatatea si uneori le pun viata in pericol.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata 5 pacate ale femeilor care le afecteaza santatea:

 

 

1. Mananca emotional

Desi atat femeile cat si barbatii mananca pe fond de stres, cercetorii spun ca barbatii au de suferit mai putin decat femeile de pe urma acestui obicei. Si asta pentru ca barbatii mananca pe fondul unor emotii pozitive, in timp ce femeile pe fondul unor emotii negative. In plus, femeile sunt mult mai predispuse sa manance nesanatos cand sunt triste, atentia lor indreptandu-se spre alimente bogate in calorii si dulciuri. Data viitoare cand esti trista, nu da fuga la batonul de ciocolata, ci la o alta activitate care iti place si care sa-ti ridice nivelul de endorfine.

 

 

2. Nu dorm suficient de mult

Lipsa somnului nu numai ca te face sa arati mai obosita, insa poate conduce si la accidente de diverse tipuri, la sporirea tendintei de a consuma mai multe calorii si chiar la dezvoltarea unor boli cardiovasculare.

Statisticile spun ca femeile sufera mai mult din cauza tulburarilor de somn, decat barbatii. Mai mult, femeile sunt de doua ori mai predispuse de a renunta la somn pentru a avea grija de altcineva, decat barbatii.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/11/2013