Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

5 lucruri incredibile pe care cainii le simt despre tine

caini- freedigitalphotos.net

De secole, oamenii apeleaza la caini atunci cand simt nevoie de afectiune si companie. Iar motivul pentru acest comportament este simplu: cainii sunt creaturi inteligente si perceptive. Poate ca nu inteleg fiecare nuanta din viata de zi cu zi, insa au abilitatea incredibila de a intelege starile emotionale ale stapanilor. Nu degeaba cainele este numit cel mai prieten al omului.

 

Iata 5 lucruri incredibile pe care cainii le simt despre tine:

 

1. Stiu cand iti este teama

Ai auzit un zgomot in mijlocul noptii si ti-a „sarit inima din piept”? Cainele iti poate simti frica si, de obicei, iti imita comportamentul. Daca vrei sa alungi teama cainelui, este nevoie ca mai intai sa o alungi pe-a ta. Fac exceptie de la aceasta regula rasele care au fost crescute de-alungul timpului pentru paza si protectie.

 

 

2. Observa inegalitatea

Cainii isi pot da seama daca ai un favorit. Sa spunem ca ai doi caini si ambii au fost rasplatiti pentru ca s-au comportat bine. Daca il recompensezi doar pe unul dintre ei, celalalt va crede ca a facut ceva rau. S-ar putea ca el sa nu mai coopereze si sa apara rivalitatea intre ei. Asta este ceva din care si oamenii au de invatat.

 

 

3. Stiu daca esti atent

Orice stapan de caine stie acest lucru. Iar cercetarile stiintifice au demonstrat ca un caine este mereu constient de oamenii din jurul lui si se va comporta corespunzator. Chiar si cel mai bine antrenat caine din lume poate ceda unei tentatii atunci cand niciun om nu este langa el.

 

4. Stiu cand esti bolnav

Cainii au fost intotdeauna recompensati pentru simtul lor olfactiv, iar oamenii au folosit din plin asta. Nasurile lor sunt de mii de ori mai bune decat ale oamenilor. Asa cum sunt caini antrenati sa detecteze drogurile, la fel sunt si  dresati sa detecteze mirosurile subtile ale unor forme de cancer. Exista caini care au fost pregatiti pentru a-si alerta stapanii chiar si cu cateva ore inainte de a avea un atac de cord.

 

 

 

5. Stiu cand esti trist

Nu-i asa ca ai observat ca animalul tau de companie stie ce sa faca atunci cand esti trist? Studiile au demonstrat ca aceste animale stiu cand stapanii lor sunt la pamant din punct de vedere emotional si stiu cum sa se apropie de ei. In acelasi timp insa, oamenii de stiinta inca nu stiu cu siguranta daca cainii chiar inteleg empatia.

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net[1]

Endnotes:
  1. Credit foto: freedigitalphotos.net: http://www.freedigitalphotos.net
 

Vizualizări: 31963
 

Cuvinte cheie: , , , ,