Familie-Părinţi/Dezvoltare personala

20 de semne ca esti nefericit pe care ar trebui sa le iei in serios

semne ca esti nefericit - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - unhappy-389944_1920

Sunt momente in viata in care te simti “pierdut”, fara un sens anume, fara o directie clara pe care sa mergi. N-ai vitalitate, identitate, nu te simti conectat la nimic. Iar toate acestea, adunate, iti dau o profunda stare de nefericire.

Sufletul este singura sursa de unicitate absoluta, locul in care te conectezi nu numai cu esenta ta si cu valorile tale, ci si cu esenta si valoarea vietii celorlalti. Aceasta “ratacire” de sufletul tau este atat de subtila, incat uneori nici nu realizezi ca te-ai deconectat si incepi sa te obisnuiesti cu noua realitate “fara directie”.

Te mai poate interesa si: 4 semne ca esti o femeie nefericita in casnicie[1]

Aceasta ratacire este aproape “epidemica”.

Multi oameni trec prin viata fara sa vada in jurul lor potentialele motive de bucurie. Nu stii daca te-ai deconectat sau nu de sufletul tau? Iata cateva semne pe care sa le constientizezi si apoi sa incerci revenirea pe “drumul cel bun” catre sufletul tau, potrivit Dr. Lissa Rankin, fondatoarea Whole Health Medicine Institut.

1. Simti ca nu esti la fel de bun ca ceilalti.

2. Vrei sa fii de folos, insa habar n-ai ce ai putea face.

3. Te chinui sa atingi standard de perfectiune imposibil de atins.

4. Temerile tale te impiedica sa traiesti.

5. Iti faci tot timpul reprosuri ca nu esti suficient de bun, suficient de destept, suficient de slab, suficient de tanar etc.

6. Te consideri o victima a diferitelor circumstante pe care nu le poti controla.

7. Iti dai seama ca viata ta se desfasoara zilnic fara sens.

Te mai poate intersesa si: Substantele chimice din creier care te fac fericit. Afla cum sa le activezi[2]

8. Te simti neajutorat, fara speranta, pesimist.

9. Iti protejezi inima construindu-ti ziduri de aparare.

10. Consideri ca nu ai valoare si ca dragostea ta nu e de ajuns pentru a face diferenta.

11. Te dai peste cap ca sa faci parte dintr-un grup, insa foarte rar te simti parte a acelui grup.

12. Te simti doborat de provocari.

13. Te simti obosit, ai diverse dureri, nu poti dormi, ai probleme de piele, tulburari gastrointestinal, insomnie, te ingrasi sau slabesti, aparent fara motiv.

14. Iti este greu sa oferi si sa daruiesti iubire.

15. Esti depresiv, anxios, ai griji exagerate.

16. Nu te simti apreciat.

17. Ii judeci pe altii.

18. Te “regasesti” in alcool, droguri, sex, televiziune sau munca in exces.

19. Esti dezamagit de viata ta.

20. Ai uitat sa visezi.

Nu rata nici: 8 obiceiuri care iti fura fericirea[3]

Ce e de facut?

De obicei, cand resimti simptomele de mai sus, consideri ca este o cauza medicala si ajungi la doctor. Si atunci se incepe tratarea durerilor cu analgezice, a insomniei cu pilule de dormit. Kilogramele in plus sau in minus se “rezolva” cu dieta si miscare. Depresia este considerata probema mintala si se trateaza cu medicamente din spectrul psihiatric.

Dar este oare acesta tratamentul de care cu adevarat avem nevoie? Pentru a ne vindeca avem nevoie de curajul de a face cateva schimbari in viata noastra. Poate ca ar trebui sa ii dam sufletului mai mult spatiu. Poate ca exista o relatie care constrange sufletul si este timpul sa setam alte reguli, alte granite. Poate ca este nevoie de mai multa dragoste, pentru noi insine si pentru oamenii din jurul nostru. Poate ca este nevoie de actiuni creative, care sa ne aduca bucurie in suflet.

Reconectarea cu sufletul va aduce pacea si fericirea mai repede, mai simplu si mai profund decat am vrea sa credem. (Sursa Dr. Lissa Rankin – BodyMindSpirit.com)

Imagine de PDPics[4] de la Pixabay[5]

Endnotes:
  1. 4 semne ca esti o femeie nefericita in casnicie: https://sfatulparintilor.ro/problemesex/sfaturi-sex/4-semne-ca-esti-o-femeie-nefericita-in-casnicie/
  2. ubstantele chimice din creier care te fac fericit. Afla cum sa le activezi: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/substantele-chimice-din-creier-care-te-fac-fericit-afla-cum-sa-le-activezi/
  3. 8 obiceiuri care iti fura fericirea: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/inspirational-motivational-emotional/8-obiceiuri-care-iti-fura-fericirea
  4. PDPics: https://pixabay.com/ro/users/PDPics-44804/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=389944
  5. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=389944
 

Vizualizări: 17750
 

Cuvinte cheie: , , ,