Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

10 uleiuri esentiale excelente in sezonul de gripa

uleiuri esentiale gripa -sfatulparintilor.ro - bucurii esentialesoap-2333391_640

In fiecare an, gripa incepe sa isi faca simtita prezenta incepand cu luna decembrie si poate sa tina pana in martie inclusiv. Lumea se impacienteaza fiind bombardata cu stiri din mass media care mai de care mai pline de panica.

Gripa a existat si cand eram noi mici, insa parca nicicand nu a fost panica mai mare ca acum. Nu ai vrea sa faci un pic de curatenie in viata ta si sa scoti toti acesti factori perturbatori ai mass mediei si doar sa inveti cum poti sa treci cu bine peste sezonul de gripa?

Avem la indemana atatea solutii eficiente, naturale care ne pot ajuta pe termen lung. Chiar nu e cazul sa mai avem inca un motiv in plus de stres, sa ne mai bombardam corpul cu substante toxice care ne vor afecta sanatatea in viitor. Hai sa invatam sa fim destepti si sa nu mai lasam manipularea sa ne afecteze si sa ne dicteze viata.

 

Datoria noastra principala este sa ne luam viata in propriile maini, sa ne informam din surse credibile si sa actionam cat mai putin in defavoarea propriei noastre sanatati.

Uleiurile esentiale sunt obtinute din frunzele, florile, radacina, tulpina, scoarta sau coaja plantelor care au proprietati terapeutice. Ele reprezinta sistemul de aparare natural al plantelor si impiedica de fapt inamicii plantei sa o atace.

De mii de ani uleiurile esentiale si-au dovedit eficienta intr-o multitudine de afectiuni si au adus alinare si vindecare blanda, neagresiva. Eficienta lor a fost dovedita prin numeroase studii facute de cercetatori din intreaga lume.

Vrei sa tii gripa departe sau in cazul in care o ai, vrei sa iti poti trata simptomele cu eficienta fara sa bagi in corpul tau o multime de medicamente care vor avea bineinteles si efecte adverse?

Te invat acum ce uleiuri esentiale trebuie sa ai in casa in sezonul rece. Ele sunt eficiente in masura in care le aplici constant, cu regularitate si nu doar cand iti aduci aminte. Puterea naturii trebuie folosita cu intelepciune si respectata pentru a te putea ajuta.

Iata care este alegerea mea, topul uleiurilor esentiale eficiente in gripa care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa in sezonul rece:

 

1. Oregano

Este un ulei esential puternic antiviral si antibacterian, fiind considerat un antibiotic natural de exceptie. Este un ulei fierbinte si trebuie folosit cu maxim atentie, diluat suplimentar atunci cand este aplicat topic.

Se poate folosi in inhalatiile cu abur cald atunci cand sinusurile sunt infectate. Se difuzeaza de cateva ori pe zi in aromadifuzor pentru a curata aerul din incapere.

 

2. Cimbrul

Un alt ajutor de nadejde, ruda cu Oregano este uleiul esential de Cimbru. Este un antiseptic natural ce nu trebuie sa iti fie departe in zilele de iarna cand virusii circula peste tot. Cimbrul diluat corepsunzator se maseaza pe piept in caz de bronsite sau se poate picura in apa fierbinte iar aburii calzi(nu fierbinti!) se inspira de sub un prosop.

Citeste continuarea pe BUCURIIESENTIALE.RO[1]

Endnotes:
  1. BUCURIIESENTIALE.RO: http://bucuriiesentiale.ro/uleiuri-esentiale/10-uleiuri-esentiale-excelente-in-sezonul-de-gripa
 

Vizualizări: 365
 

Cuvinte cheie: