Cum să-ţi încarci bateriile cu energie pozitivă. 5 sfaturi pentru a te bucura de viaţă! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum să-ţi încarci bateriile cu energie pozitivă. 5 sfaturi pentru a te bucura de viaţă!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Cum să-ţi încarci bateriile cu energie pozitivă. 5 sfaturi pentru a te bucura de viaţă!
Cum să-ţi încarci bateriile cu energie pozitivă - sfatulparintilor.ro - pexels-kampus-production-5935232

Pe parcursul unei zile, întâmpinăm multe obstacole care ne strică dispoziţia şi avem nevoie de multă energie pozitivă pentru a le depăşi. Iar dacă starea de bine este alterată, este şi mai greu să ne concentram la scopurile noastre sau să mai savurăm bucuriile vieţii.

Când avem energie pozitivă, ne simţim mai stabili, mai creativi, pasionaţi, încrezători, conectaţi la viaţă, expresivi şi intuitivi. Devine, aşadar, o necesitate, nu un moft, să fim conştienţi că nu ne putem realiza planurile de viaţă cu optimism şi nu putem fi părinti relaxaţi şi echilibraţi dacă nu ne propunem să ne ridicăm moralul.

Iată câteva metode pe care le putem aplica pentru a ne încărca cu energie pozitivă. Specialiştii ne sfătuiesc să le practicam zilnic şi ne garantează că vom obţine mai multe resurse pentru a ne îndeplini planurile şi a ne bucura de viaţă.

Fă mişcare pentru a te încărca de energie pozitivă

Când îţi mişti corpul, energia ta se amplifica şi circulă libera prin toata fiinţa ta. Dansează, fă exerciţii, fă o plimbare pe jos, pe bicicletă, urcă scările, ridică greutăţi. Indiferent ce faci, pune-ţi muşchii la treabă. Mişcarea curăţă sistemul limfatic şi eliberează endorfinele care dau senzaţii plăcute în corp. Mişcarea energizează. Când oamenii sunt trişti sau deprimaţi, nu au tragere de inimă spre mişcare şi preferă statul la televizor sau în pat. Încearcă să ieşi din această stare şi vei simţi din plin beneficiile.

Citeste si: 7 PLANTE DE APARTAMENT care atrag ENERGIA POZITIVA

Cântă pentru a avea energie pozitivă

E foarte greu să te simţi trist sau deprimat atunci când cânţi. Încearcă să cânţi chiar atunci când nu îţi arde de aşa ceva. Cântă dimineaţa, când îţi pregăteşti copiii pentru grădiniţă sau pentru şcoală sau când te pregăteşti pentru o nouă zi de muncă şi vei vedea că ziua ta se va îmbunătăţi semnificativ. Iar copiii tăi vor avea un model bun în faţa ochilor.

Râzi şi vei avea energie pozitivă

Umorul generează întotdeauna bună dispoziţie şi energie pozitivă. Nu degeaba s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Uită-te la o comedie, uită-te la un filmuleţ amuzant sau citeşte o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Nu prea vezi oameni deprimaţi râzând. Dacă ar râde, în mod sigur ar reuţi să scape de depresie. Când a fost ultima dată când ai ras din tot sufletul? Astfel încât să te doară stomacul sau să-ţi dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des.

Fii recunoscător pentru a capta energie pozitivă

Când suntem recunoscători, ni se îmbunătăţeşte starea de spirit şi de bine în câteva secunde. Recunoştinţa este printre cele mai înalte vibraţii din univers. Indiferent de ce se întâmplă în viaţa ta, poţi găsi ceva pentru care să fii recunoscător. Scrie în fiecare dimineaţă sau în fiecare seară zece lucruri pentru care eşti recunoscător. Când devii conştient de toate aceste binecuvântpri din viaşa ta, atunci începi să funcţionezi mult mai bine şi să fii şi tu o sursă de energie pozitivă pentru cei din jurul tău. Când simţi că începi să te simţi mânios, trist, vinovat, plin de temeri, enumeră binecuvântările din viaţa ta. Vei vedea ca situaţia nu e atât de rea pe cât pare.

 Te încarci de energie când îţi scrii gândurile şi sentimentele

Scrierea gândurilor, exprimarea în scris a trăirilor este un exerciţiu terapeutic. Poţi folosi jurnalul şi pentru a-ţi înregistra binecuvântările zilnice, dar şi pentru a-ţi exprima gândurile. Acest lucru te ajută să te simţi cu mult mai bine măcar şi pentru faptul că elimini sentimentele negative din tine, încredinţându-le hârtiei.

Nu rata nici: Cum sa aduci energia pozitiva in casa ta. 6 principii Feng shui ca sa-ti fie bine

(Mulţumim doamnei Monica Vişan, editura For You, pentru sursa de inspiraţie a acestui articol)

Photo by Kampus Production from Pexels

Data articol: 24/07/2021