Familie-Părinţi/Relaxare și wellness

10 obiceiuri care te vor face o persoana mai calma

persoana mai calma

Intr-o perioada plina de evenimente in care stresul a devenit se intalneste mai des decat nisipul in desert cei mai multi dintre oameni sunt mereu pe fuga. Exista insa si persoane[1] calme. Ii recunosti dintr-o singura privire: modul linistit in care se comporta indiferent de graba din jurul lor, faptul ca nu se grabesc niciodata si increderea pe care o degaja in orice situatie.

Probabil ca esti invidios pe acesti oameni si ai vrea ca si tu sa fii la fel insa nu stii ce ar trebui sa faci, intrucat majoritatea prietenilor tau sunt si se comporta exact ca tine. Adevarul este ca persoanele[2] cu adevarat calm sunt o specie rara si exotica de la care ai o multime de invatat in special in ceea ce priveste comportamentul si atitudinea lor. Adopta stilul lor de a privi lumea si vei deveni si tu asemeni lor: un expert la gestionarea cu succes a stresului si frustrarilor zilnice inerente.

 

Iata 10 obiceiuri ale oamenilor calmi:

 

 1. Aleg sa mearga pe jos

Oamenii calmi merg zilnic mult pe jos indiferent ca trebuie sa se intalneasca cu un prieten aflat la 3 kilometri distanta, sa cumpere ceva de la magazinul din celalalt capat al strazii, sau pur si simplu ies la plimbare cu cainele. Asa ar trebui sa faci si tu. Da-te jos din autobuz si tranvai cu o statie mai devreme si mergi pe jos. Acest exercitiu simplu te ajuta sa iti limpezesti creierul si este obligatoriu pentru obtinerea serenitatii.

 

 

 1. Nu se grabesc niciodata

Ei par ca au tot timpul din lume la dispozitie. Atunci cand trebuie sa ajunga la o intalnire pleaca mult mai devreme asa ca nu sunt niciodata pe fuga. In cazul in care se intampla ceva, fie reprogrameaza intalnirea, ori cand ajung se scuza cu gratie.

Graba distruge pacea si, in acelasi timp, nu are niciun fel de valoare. Fii decis sa renunti odata pentru totdeauna la graba.

 

 

 1. Fac din ingrijirea personala prioritatea numarul 1

Somn suficient, nutritie de calitate si sport sunt activitati nenegociabile pentru ei. Din punctul lor de vedere sunt esentiale si nu sunt sacrificate pentru un termen limita sau pentru orice altceva. Fa din ele fundatia vietii tale si vei avea o sansa mare sa obtii implinirea dupa care tanjesti.

 

 

 1. Folosesc rutina

Oamenii calmi reduc presiunea de pe memoria lor facand aceleasi lucruri zi de zi. Ritualuri de dimineata, programeaza spatamanal cu ce se imbraca, fac planuri pentru dieta – o buna parte din ziua lor este predeterminata. Daca functionezi pe pilot automat vei lua mai putine decizii si astfel vei reduce mult din presiunea de zi cu zi.

 

 1. Traiesc in prezent

Oamenii calmi mediteaza, practica yoga, tai chi si alte forme de meditatie in miscare. Altii sunt capabili si se dedice total activitatii prezente fara a fi distrasi de trecut sau viitor.

Lucreaza afara sau citeste ceva impreuna cu copiii tai, insa fii mereu sarguincios in a trai momentul prezent astfel incat sa poti reduce efectul stresului.

 

 

 1. Folosesc telefonul mobil rational

Persoanele calme nu sunt la mila mobilului. Il folosesc in mod rational, ca pe un instrument pentru a-si rezolva treburile si pentru comunicare, iar uneori il vad ca pe o sursa de distractie si informare. Un lucru este insa sigur: nu vei obtine niciodata pacea pe care o doresti in cazul in care mobilul iti domina viata.

 

 

 1. Sunt atenti la modul in care gandesc si exerseaza impunerea de limite sanatoase

Sunt constienti si receptivi la starile lor mentale, fizice si emotionale. Iau pauze, fac exercitii de stretching, iau gustari sau se apeleaza la activitati care sa-i scape de tensiunea acumulata. Autodisciplina le permite sa spuna nu, sa ceara ajutorul si sa se opreasca din munca la ore rezonabile. Ai grija la modul in care echilibrezi nevoile tale cu cele ale celorlalti si bucura-te de sentimentul ca tu detii controlul.

 

 1. Se asteapta ca lucrurile sa mearga prost

Natura lor imperturbabila deriva din intelegerea profunda a faptului ca viata poate fi imprevizibila. Nu se asteapta ca lucrurile sa mearga conform planului si sunt pregatiti sa isi ajusteze actiunile in functie de obstacolele pe care le intalnesc. Ceea ce inseamna ca este important sa ai un plan, insa trebuie sa fii pregatit in orice moment sa-l schimbi.

 

 

 1. Se conecteaza in mod autentic si constient cu lumea din jur

Persoanele calme se implica, intr-un anumit moment al zilei, intr-o activitate care nu are legatura cu succesul, banii sau sa-i ajute sa treaca timpul mai usor. Stabilirea unui schimb de replici, zambete cu un strain, o convorbire cu parintii, intotdeauna va merita sa creezi o conexiune cu cineva. In bucatarie, in gradina, intr-o activitate de creatie, undeva, trebuie sa existe pasiune si dragoste. Aminteste-ti ceea ce conteaza pentru tine si onoreaza acel lucru zi de zi.

 

 

 1. Isi accepta locul lor micut in lume

Marea lor multumire de sine izvoraste din cunoasterea locului lor micut din univers. Raman constienti de lumea din jurul lor, iar asta previne autoabsorbtia. Isi accepta rolul si responsabilitatile in mod serios, insa nu exagereaza. Nu cara pe umeri responsabilitatea intregii lumi. In afara meditatiei si a serviciilor pentru altii (prin munca, voluntariat, ingrijirea altora) mai exista o modalitate de a obtine aceasta perspectiva sanatoasa asupra vietii. Este vorba despre autocompasiune, recunostinta si flexibilitate.

 

 

Sursa: mindbodygreen.com                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Endnotes:
 1. persoane: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/dezvoltare-personala/cum-sa-te-iubesti-si-sa-devii-o-persoana-mai-buna/
 2. persoanele: http://www.eva.ro/psihologie/situatii-si-sfaturi/vreau-sa-fiu-mereu-calma-articol-7158.html
 

Vizualizări: 16393
 

Cuvinte cheie: , , ,