Vrei sa fii bogat? Fa si tu ca ei! 10 obiceiuri ale oamenilor bogati

by Sfatul Parintilor | 30/05/2016 21:33

Daca studiezi modul de a actiona al oamenilor bogati, vei observa ca este cu totul diferit decat al celor de rand. Vrei sa fii ca ei? Fa si tu la fel!

Iata 10 obiceiuri ale oamenilor bogati.

 

  1. Oamenii bogati folosesc banii altor oameni

… in vreme ce saracii cred ca au nevoie de bani pentru a face alti bani.

Steve Siebold  a scris in cartea sa “Cum gandesc oamenii bogati” ca bogatilor nu le este teama sa se imprumute pentru a-si asigura viitorul.

„Pentru bogati nu este relevant daca isi pot permite sa cumpere ceva sau nu. Pentru ei intrebarea de un milion de dolari este: <<Merita sa cumperi si sa investesti in asta? >>”, mai spune Siebold.

 

 

  1. Oamenii bogati stiu ca pietele sunt conduse de emotii si lacomie

… spre deosebire de oamenii normali care cred ca sunt influentate de logica si strategie.

„Persoana prospera stie ca principalele emotii care conduc pietele financiare sunt teama si lacomia si iau in calcul asta in orice decizie financiara. Aceasta cunoastere a naturii umane si impactul ei mare asupra tranzactiilor le ofera un avantaj strategic pe care il folosesc in cresterea propriei lor bunastari”, scrie Siebold.

 

 

  1. Oamenii bogati isi invata copii sa devina bogati

… iar oamenii simpli isi invata urmasii cum sa supravietuiasca.

Parintii bogati isi educa copiii de la vaste fragede despre intelesul cuvintelor „a avea” si „a nu avea”, a descoperit Siebold.

El nu este de acord cu oamenii care sustin ca el sustine ideea de elitism.

„Oamenii spun ca milionarii isi invata copiii sa priveasca de sus masele intrucat acestea sunt sarace. De fapt, ei le spun urmasilor lor sa priveasca lumea cu ochi obiectivi – asa cum este cu adevarat societatea”.

 

 

  1. Oamenii bogati isi gasesc pacea mintii in prosperitate

… in vreme ce reprezentatntii clasei mijlocii sunt stresati de bani.

Motivul pentru care oamenii bogati devin si mai prosperi este pentru ca lor nu este teama sa admita ca banii pot rezolva cele mai multe dintre probleme, considera Siebold.

„Masele privesc banii ca pe un rau necesar. In schimb, bogatii ii privesc ca pe un mijloc eliberator si daca au suficient de multi bani pot cumpara pacea mintii.”

 

 

  1. Oamenii bogati mai degraba prefersa sa se educe decat sa se distreze

… spre deosebire de oamenii obisnuiti care mai degraba se distreaza decat sa invete.

In vreme ce milionarii nu pun pret prea mare pe educatia formala, ei continua sa invete chiar si dupa ce termina scoala.

„Mergi in casa unui om bogat si vei vedea o biblioteca cu carti specializate care l-au ajutat sa devina un om de succes. In acelasi timp oamenii obisnuiti citesc romane, tabloide si reviste de divertisment”, explica Siebold.

 

 

  1. Oamenii bogati vor sa fie inconjurati de persoane care gandesc la fel

… iar oamenii obisnuiti cred ca bogatii sunt snobi.

Mentalitatea negativa legata de bani ii face pe oamenii normali sa nu fie primiti in cercurile celor bogati.

„Milionarii nu-si permit sa creada ca o situatie este imposibil de imbunatatit. Iar aceasta credinta este privita ca snobism de catre mase. Etichetarea bogatilor drept snobi este o alta modalitate pentru ca reprezentantii clasei mijlocii sa se simta mai bine in pielea lor si pe drumul spre mediocritate pe care chiar ei l-au ales”.

 

 

  1. Oamenii bogati se concentreaza pe venituri

… pe cand oamenii saraci dau atentie economiilor.

Teoria lansata de Siebold sustine ca oamenii prosperi sunt concentrati pe veniturile pe care le pot obtine luand in calcul anumite riscuri si nu pe cum ar putea economisi ceea ce au acum.

„Masele sunt concentrate pe chilipiruri si sa traieasca frugal insa astfel pierd oportunitatile care le apar in cale. Chiar si atunci atunci cand se afla in mijlocul unei crize financiare bogatii resping gandirea conform careia trebuie sa-si reduca cheltuielile pentru a ramane pe linia de plutire. Dimpotriva, ei isi indreapta energia mentala in directia care trebuie: adica pe banii multi”.

 

 

  1. Oamenii bogati stiu cand sa-si asume riscuri

… iar persoanele sarace vor mereu sa-si tina banii in siguranta.

„Parghia este cuvantul magic din vocabularul bogatilor”, spune Siebold.

„Orice investitor pierde, din cand in cand, bani, insa oamenii bogati stiu ca indiferent ce se intampla ei sunt capabili sa castige si mai multi bani.”

 

 

  1. Oamenii bogati se simt confortabil in incertitudine

… in vreme ce reprezentantii clasei mijlocii vor sa se simta confortabil

„Confortul fizic, psihologic si emotional este scopul primar al celor care vin din patura mijlocie a societatii. Milionarii, in schimb, invata devreme ca nu e usor sa devina bogati si nevoia de confort poate fi devastatoare. Invata sa se simta confortabil in timp ce opereaza intr-o stare de incertitudine”, scrie Siebold.

 

 

  1. Oamenii bogati stiu ca pot avea totul

… in timp ce oamenii simpli cred ca trebuie sa alegi intre a avea o familie frumoasa si a deveni bogat.

Ideea potrivit careia pretul pentru obtinerea prosperitatii este renuntarea la familie nu este decat o mare greseala.

„Masele au fost educate sa creda ca nu pot avea decat una dintre aceste lucruri. Bogatii stiu ca pot avea tot ce vrei daca abordezi provocarile cu o stare mentala ancorata in dragoste si abundenta”, incheie Siebold.

 

Sursa: businessinsider.com

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/job-bani-cariera/vrei-sa-fii-bogat-fa-si-tu-ca-ei-10-obiceiuri-ale-oamenilor-bogati/