Prima mea casă poate fi prima ta casă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Prima mea casă poate fi prima ta casă

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Prima mea casă poate fi prima ta casă
piata imobiliara coronavirus

„Prima casă” devine „A doua casă”. Beneficiarii programului care deţin o locuinţă achiziţionată sau construită pot să cumpere o nouă locuinţă tot în cadrul programului, cu condiţia îndeplinirii cumulative a mai multor condiţii, cum ar fi aceea ca noua locuinţă să aibă suprafaţa utilă mai mare decât locuinţa achiziţionată sau construită iniţial în cadrul Programului.

Locuinţa achiziţionată iniţial în cadrul Programului trebuie înstrăinată prin vânzare-cumpărare cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare a noii locuinţe, iar creditul acordat iniţial în cadrul Programului să fie lichidat până la data încheierii contractului de vânzare – cumpărare a noii locuinţe, sau să fie refinanţat prin acordarea celui de-al doilea credit în cadrul Programului.

Din totalul proprietăţilor achiziţionate prin programul „Prima Casă” din 2009 de la implementare sa, până în prezent, circa 130.000 imobile, adică 69% sunt construite înainte de 2008 şi 31% sunt imobile noi, construite după această dată, potrivit datelor Fondului de Garantare a Ceditelor pentru IMM-uri, instituţia care gestionează garanţiile acordate de stat prin acest program.

„Extinderea programului Prima Casă este o iniţiativă bună în măsura în care simultan se vor găsi pe piaţă doritori pentru locuinţe mai mici şi mai ieftine care să cumpere de la deja beneficiarii programului Prima Casă locuinţele achiziţionate de aceştia. Cu banii obţinuţi, primii beneficiari ai programului vor putea accesa un nou credit pentru o locuinţă mai mare”, a declarat astăzi la Radio România Antena Satelor, Radu Soviani, analist financiar în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

 

Citeste continuarea pe ANTENASATELOR.RO.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 29/03/2015