Familie-Părinţi/Job, bani, cariera

Idei de afaceri. Cum sa faci bani acasa. Sfaturi pentru parintii care vor sa inceapa o afacere

idei de afaceri - sfatulparintilor.ro - pixabay_com- computer-1185637

Idei de afaceri. Daca vrei sa faci bani acasa, sa muncesti pe cont propriu, sa petreci mai mult timp cu familia si sa nu te deplasezi prea mult, s-ar putea sa te gandesti ca e aproape imposibil. Te contrazicem, totusi, si-ti spunem ca, daca esti deschis si ai un talent, il poti exploata in propria casa.

Iata, asadar, 5 idei de afaceri care te pot ajuta sa faci bani acasa.

Idei de afaceri #1. Lucrari de artizanat

Daca iti place lucrul manual si esti priceput(a) in a crea bijuterii, decoratiuni interioare, obiecte din lut etc. ia in calcul posibilitatea de a vinde respectivele obiecte pe piata on-line. Sunt multe site-uri care accepta, contra cost, plasarea magazinului tau virtual pe platforma lor. Listezi obiectele pe internet, primesti banii si trimiti coletul catre cumparator.

Idei de afaceri # 2. Blogging

Nu e greu, mai ales daca iti place sa scrii. Gaseste un domeniu despre care ai putea sa scrii randuri intregi si treci la treaba. Pentru inceput poti gasi platforme care sa-ti gazduiasca gratis blog-ul. Apoi inscrie-te pentru a primi reclama (pe Google Adsense, de exemplu). Cu cat ai mai multi vizitatori pe site, cu atat creste posibilitatea ca acestia sa dea click pe respective reclame, iar tu sa primesti bani.

Idei de afaceri # 3. Asistenta clienti

Sunt companii care isi exertalizeaza serviciile pentru clienti. Poti, de acasa, sa preiei telefoane ale clientilor care au nevoie de asistenta pentru anumite produse sau au intrebari in legatura cu anumite servicii. Trebuie doar sa ai experienta in domeniul asistenta clienti, telefon fix si o legatura la internet.

Idei de afaceri # 4. Meditatii

Daca esti priceput intr-un domeniu, iti plac copiii si ai suficienta rabdare, poti incepe sa dai meditatii. Anunta-ti prietenii si/sau vecinii cu copii ca pot apela la tine daca au nevoie si vei vedea ca nu peste mult timp vei avea clienti.

Idei de afaceri # 5. Translator

stii mai multe limbi straine si le vorbesti fluent? Atunci ti-ai prinde bine o mica afacere ca translator freelancer. Multe companii au nevoie de documente comerciale sau administrative scrise sau traduse de cineva care cunoaste foarte bine o limba straina. Trebuie insa sa ai un certificat care sa-ti ateste calitatile.

Idei de afaceri. Sfaturi pentru parintii care vor sa inceapa o afacere

Sa-ti descizi propria afacere nu este chiar floare la ureche. Indiferent de cat de bun esti tu intr-un anumit domeniu (spre exemplu sa gasesti stiri daca esti ziarist sau clienti daca vinzi un anumit serviciu) nu inseamna ca vei fi stralucitor la punerea pe picioare si dezvoltarea unui business. In primele zile dupa ce ai devenit patron vei fi, in acelasi timp, fericit insa si speriat. Vei realiza ca nu stii prea multe despre cum sa conduci o afacere pentru ca la scoala nu inveti sa fii antreprenor. Iata, asadar, 5 sfaturi pentru parintii care vor sa inceapa o afacere.

Vei fi obligat sa joci o multime de roluri

Michael Gerber este unul dintre cei mai buni autori de volume legate de conducerea unei afaceri. In celebra sa carte The E-Myth, Gerber vorbeste despre cat de greu este pentru oricine sa conduca un business indiferent de cat de bun este in ceea ce face. Spre exemplu, sa spunem ca esti un extraordinar instalator insa ce stii tu de marketizarea afacerii, stabilirea pretului serviciilor tale, cumpararea echipamentului si condusul angajatilor? Aici este locul in care cei mai multi antreprenori aflati la inceput de drum esueaza.

Va trebui sa gasesti un loc potrivit pentru a inchiria un birou si sa cumperi mobila si echipamente la un pret cat mai accesibil. De asemenea, fiind o noua companie pe piata, pretul at trebui sa fie cat mai mic de vreme ce nimeni nu va cunoaste. Va trebui sa angajezi oameni si sa-i inveti ceea ce stii.

Ar trebui sa retii ca fiecare afacere este diferita si la fel este si inceputul ei. Ca antreprenor trebuie sa indeplinesti o multime de roluri cu care nu trebuia sa-ti bati capul atunci cand erai angajat. Ceea ce inseamna ca trebuie sa inveti o multime de lucruri, sa dezvolti multe abilitati de care ai nevoie pentru ca afacerea sa functioneze.

Cheltuielile indirecte iti dau mari batai de cap

Atunci cand erai angajat, poate ca firma pentru care lucrai avea o multime de lucruri impresionante, precum birouri in centrul orasului, mobila scumpa, masini pentru top management etc. Insa toate acestea costa si cand esti la inceput aceasta resursa este destul de limitata.

Asa vei invata ca economia este o virtute in acest stadiu al business-ului. Ceea ce inseamna ca va trebui sa gasesti modalitati sa rezolvi problemele cat mai ieftin cu putinta. Sau chiar sa renunti la anumite lucruri care pe moment nu sunt strict necesare. Este bine de stiut ca afacerile dau chix, cel mai adesea, din pricina lipsei unui flux monetar pozitiv.

Cu cat mai repede afacerea incepe sa genereze acest flux monetar pozitiv cu atat mai mult cresc sansele ca ea sa devina un succes. Tu, ca antreprenor, iti vei face un mare bine daca nu vei arunca banii pe lucruri de care nu ai absoluta nevoie.

Alege-ti cu atentie partenerii

Daca, din punct de vedere financiar, nu poti incepe singur atunci ai nevoie de cel putin inca o persoana pentru a porni aceasta aventura. Iar asocierea intre doua sau mai multe persoane in vederea unei afaceri este intotdeauna o provocare. Poate ca, din punct de vedere profesional, va cunoasteti foarte bine si aveti incredere unul in celalalt.

Ar trebuie sa decideti, in avans, modul in care se va desfasura parteneriatul vostru, inclusiv modul in care se vor lua hotararile de afaceri. Este posibil ca partenerii de afacere sa nu fie chiar oamenii cu care ti-ai petrece seara in oras, insa pana la urma aici este vorba in special despre abilitatile de afaceri ale fiecaruia, iar factorii sociali ar trebui sa fie prea putin importanti. Nu uitati sa puneti pe hartie tot ce ati convenit.

Parteneriatul nu merge intotdeauna asa ca trebuie mentionate negru pe alb procedurile legate de cum functioneaza afacerea, cum se rezolva disputele si, daca este necesar, cum poate iesi din business unul dintre parteneri.

Invata sa fii eficient

Cheia conducerii cu succes a oricarei afaceri este abilitatea de a concentra timpul si eforturile catre activitatile care aduc bani. Acest lucru inseamna ca trebuie sa minimizezi orice timp consumat pe activitati de rutina. Mai ales in industria serviciilor trebuie sa fii atent. Trebuie stabilite proceduri astfel ca orice sarcina administrativa sa se deruleze fara ca tu sa mai intervii in proces. Procesul de munca trebuie sa fie organizat astfel incat eficienta este maximizata.

Asigura-te ca ai clienti care pot plati

Ar fi bine ca inainte sa incepi o afacere sa ai deja o baza de clienti. Asigura-te ca vei oferi un serviciu pentru care oamenii sunt gata sa plateasca. Daca poti face asta cel putin 51% din riscul pe care il presupune inceperea unei afaceri este eliminat. Nu doar ca vei avea un potential flux financiar, insa vei avea si increderea care vine din faptul ca il ai.

Sursa: businessinsider.com

 

Vizualizări: 101025
 

Cuvinte cheie: , , ,