Familie-Părinţi/Job, bani, cariera

5 greseli cu banii pe care oamenii de succes nu le fac

sfatulparintilor.ro- greseli bani

Nu toata lumea stie cum sa faca bani si multi oameni fac greseli care ii indeparteaza de visul de a avea ceea ce-si doresc.

Daca vrei sa ai bani si sa fii un om de succes, iata 5 greseli cu banii pe care sa nu le faci.

 

                                                                                          

  1. Ignori hartiile financiare

Drumul spre succes necesita anumite obiceiuri „plictisitoare”. Ca spre exemplu monitorizarea declaratiilor de venituri si cheltuieli. Oamenii de succes stabilesc in fiecare in fiecare luna, un anumit timp, 30-60 de minute, pentru a analiza bugetul personal: investitiile, conturile bancare, cartile de credit etc. Cand descopera o eroare ori o omisiune trec rapid la actiune.

Sfat: Stabileste o data luna in calendar in care sa analizezi propriile declaratii de venituri si cheltuieli.

 

 

  1. Risca banii prosteste

Warren Buffet a spus odata, „Principala regula este sa nu pierzi bani niciodata”. Toate investitiile presupun o anume doza masurata de risc (si prin urmare se pot pierde banii). Acestea fiind spuse, oamenii de succes folosesc doua instrumente de evitare a pierderilor. Inteleg valoarea asigurarii pentru a controla riscul (asigurarea casei, masinii si de viata) si importanta alocarii resurselor.

Sfat: Aminteste-ti daca ceva pare prea frumos pentru a fi adevarat (sau nu intelegi cum functioneaza), fa un pas in spate si incepe sa pui o multime de intrebari.

 

 

  1. Pretind ca stiu totul cand este vorba despre bani

Lumea este un loc vast si complex – oamenii de succes stiu si inteleg bine acest adevar. Cand este vorba despre bani exista foarte multe informatii. Tocmai de aceea, oamenii precum Warren Buffet isi inteleg limitele si se concentreaza pe punctele lor tari.

Sfat: Analizeaza-ti cunostiintele despre bani si investitii. Mergi la biblioteca si citeste cateva dintre cartile despre bani pe care le gasesti acolo.

 

 

  1. Transfera responsabilitatea catre experti

Oamenii de succes cauta sfatul expertilor insa nu aruca responsabilitatea pe umerii lor. Spre exemplu, este rezonabil sa vorbesti cu un contabil cand este vorba despre planificarea ta financiara. Totusi, oamenii de succes isi fac timp sa puna intrebari si sa evalueze informatiile primite.

Sfat: Cand ceri parerea unor profesioniti precum contabilul si avocatul pune intrebari si cere-le sa iti explice sfaturile date. In caz contrar este dificil sa le urmezi.

 

 

  1. Isi incalca principiile in goana dupa bani

Cautarea succesului financiar este un scop excelent. Resursele financiare semnificative iti ofera libertatea de a te dedica si altor cauze. De asemenea, iti imbunatatesc accesul la tehnologie, sanatate si placere. Cu toate acestea oamenii de succes inteleg ca succesul financiar este doar un aspect al unei vieti de succes. Spre exemplu, neglijarea sanatatii in goana dupa bani este o alegere cel putin neinspirata.

Sfat: Analizeaza obiectivele personale pentru a vedea daca exista un echilibru intre scopurile financiare, profesionale, familiale si alte activitati.

 

 

Sursa: lifehack.org

 

Vizualizări: 1441
 

Cuvinte cheie: ,