Familie-Părinţi/Job, bani, cariera

10 greşeli financiare pe care oamenii de succes nu le fac

zodii bani - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Administrarea banilor[1] într-un mod eficient este o abilitate foarte importantă pentru a avea succes. Oamenii de succes iau foarte devreme în viață decizia de a folosi banii într-un mod eficient. Ca în orice alt domeniu, este important să fii conștient cu privire la pericolele și provocările din lumea financiară. Ca urmare, familiarizează-te cu principiile pe care este clădit sistemul financiar şi vei avea de câştigat pentru mulţi ani de acum încolo.

  1. Oamenii de succes nu cheltuie mai mult decât își permit.  Ei trăiesc din mai puțini bani decât câștigă.

Să știi cum să trăiești din mai puțin decât câștigi este o abilitate foarte importantă în ceea ce priveşte administrarea banilor. Unii dintre cei mai bogați oameni din lume și-au asumat din plin acest principiu. De exemplu, Sir John Templeton, un investitor legendar care a devenit miliardar, a pus de-o parte 50% din veniturile lui chiar și atunci când a trăit cu venituri limitate. Dacă asta este mai mult decât reușești tu, nu îți face griji! Poți ajunge o persoană de succes și economisind 10-15% din veniturile pe care le ai.

  1. Oamenii de succes nu se concentrează pe preț, ei înțeleg adevărata valoare a lucrurilor.

Prețul pe care îl plătești pe o investiție sau pe un anumit obiect este doar parte din poveste. Oamenii de succes se gândesc la adevărata valoare a unui bun. În ceea ce privește investițiile, ei se uită la cele care au potențial de creștere în viitor. În privința bunurilor personale, ei caută produse de calitate bună, care vor funcţiona mult timp. De exemplu, o pereche de pantofi bine făcută poate costa 200 de euro sau mai mult, dar acești pantofi vor rezista ani de zile dacă îi îngrijești cum trebuie.

  1. Ei nu pierd bani pe taxe, comisioane și dobânzi, căci știu cum să își administreze conturile bancare

Să ai o limită de descoperire pe card la cardul tău este extrem de costisitor și, din păcate, un lucru la ordinea zilei.  Conform CNN, o familie americană are în medie peste 15.000 de dolari datorii pe cardurile de credit.

Citeste continuarea pe IDEISIBANI.RO.[2]

In fiecare luni, miercuri si sambata Sfatulparintilor.ro[3] iti ofera articole de la Ideisibani.ro[4]. A fi prosper este dreptul tau din nastere, iar informatia potrivita te ajuta sa ajungi acolo unde meriti cu adevarat.

Endnotes:
  1. banilor: https://www.dccu.us/blog/the-10-most-important-articles-published-in-money-magazine/
  2. IDEISIBANI.RO.: http://ideisibani.ro/finpers/10-greseli-oamenii-de-succes-nu-le-fac/
  3. Sfatulparintilor.ro: http://www.sfatulparintilor.ro
  4. Ideisibani.ro: http://www.ideisibani.ro
 

Vizualizări: 1349
 

Cuvinte cheie: , ,