Familie-Părinţi/Inspirational, motivational, emotional

Soacra isi critica nora pentru ca nu face curatenie in casa. Ce ii raspunde fiul merita dat mai departe

curatenie in casa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - messy-1459688

O soacra si-a criticat nora in fata fiului, dar raspunsul pe care acesta i l-a dat a lasat-o fara replica. Merita sa fie dat mai departe.

 

Clint Edwards, blogger de parenting din Oregon, a povestit intr-o postare conversatia telefonica pe care a avut-o cu mama sa. “Acum cateva saptamani, intr-o convorbire de rutina cu mama, aceasta imi arunca o intrebare care m-a dat peste cap: <Nu te deranjeaza ca Mel nu face curat in casa?>. Sinceritatea ei a fost atat de brutala incat n-am stiut ce sa-i raspund. In tot acest timp mintea mea a zburat la dezordinea pe care o fac copiii zilnic in camerele lor, despre cat de plina este chiuveta de vase murdare, de toate <creatiile> copiilor imprastiate pe birou, de jucariile aruncate pe jos. Imi spuneam in gand <E normal sa spuna ca nu avem curat in casa! Nu avem, totusi, cea mai dezordonata casa din lume, dar in niciun caz nu se situeaza la nivelul la care mama a ridicat standardele de curatenie. Recunosc, acest lucru nu ma deranjeaza catusi de putin. Nici macar nu m-am gandit la acest lucru daca mama nu m-ar fi <atentionat>. Acest <nu te deranjeaza?> a plasat femeia in situatia in care job-ul ei este sa faca ordine in casa. Ori, pentru mine, casnicia inseamna parteneriat. Curatenia casei este responsabilitatea fiecarui membru al familiei, nu doar al sotiei sau al fetelor”, a scris Edwards pe blog.

 

Barbatul spune ca nu s-a suparat pe mama sa, fiind convins ca acestea erau standardele in tineretea. Mai ales ca tatal sau l-a sfatuit ca atunci cand are de gand sa ceara de nevasta o iubita, sa-i faca intai o vizita inopinata pentru a vedea cum ii este casa. “Vei afla multe despre o femeie daca vezi cum isi pastreaza casa”, l-a sfatuit tatal sau.

 

“Si, atunci, nu e de mirare ca mama sa fie ingrijorata de acest aspect. Pentru ca, la vremea ei, curatenia era un criteriu foarte important dupa care se alegeau nevestele. Doar ca pe mine nu ma intereseaza acest aspect. Eu am ales-o pe Mel pentru felul in care ma face sa ma simt, pentru zambetul ei, pentru ca e dulce, pentru ca este femeia pe care mi-am dorit-o mama copiilor mei”, a continuat Edwards pe blog.

 

Cu toate aceste elemente in minte, si-a ales cele mai potrivite cuvinte pentru a nu-si supara mama, si, intr-un final i-a spus: “Nu m-am insurat cu Mel ca sa am casa curata. M-am insurat cu ea pentru ca ea este femeia cu care vreau sa-mi petrec restul vietii!”.

 

 

Daca ti-a placut raspunsul barbatului, da-l mai departe!

 

 

Sursa: scribol.com

 

Vizualizări: 3626
 

Cuvinte cheie: ,