Familie-Părinţi/Dezvoltare personala

Scapa de aceste 13 lucruri din viata ta si vei sti ce este fericirea adevarata!

ce este fericirea adevarata

Eliberteaza-ti viata de urmatoarele lucruri nefolositoare si vei simti ca viata ti se umple de fericire[1] si placere. Nu te rezuma doar la citit, treci la actiune.

 

Scapa de aceste 13 lucruri din viata ta si vei sti este este fericirea[2] adevarata!

 

1. Renunta la dorinta de a avea intotdeauna dreptate

Printre noi sunt atat de multi oameni care pur si simplu nu sunt capabili sa tolereze puncte de vedere diferite de ale lor. Nu merita efortul!

 

 

2. Nu mai incerca sa controlezi totul

Renunta la nevoia de a controla orice se intampla in viata ta: oameni, situatii, evenimente etc. Indiferent ca este vorba despre familie, prieteni, colegi sau straini de pe strada, lasa-i sa fie ceea ce sunt.

 

 

3. Nu mai da vina pe altcineva/ceva

Elibereaza-te de nevoia de a da vina pe altii pentru ce ai sau nu ai. Nu-ti risipi energia pe asta si asuma-ti intreaga responsabilitate pentru viata ta.

 

 

4. Renunta sa mai folosesti limbajul negativ cand vorbesti cu tine insuti/ati

Atat de multi se ranesc singuri pentru ca permit gandurilor negative si emotiilor sa le controleze viata. Nu crede orice iti spune creierul rational. Esti mai bun si capabil decat crezi tu insuti/ati.

 

 

5. Nu te mai plange

Elibereaza-te de nevoia de a te plange de lucrurile, oamenii, evenimentele si situatiile care te fac nefericit si te deprima. Nimic nu te poate face nefericit daca tu nu permiti asta.

 

 

6. Evita critica

Nu critica oamenii care sunt diferiti fata de tine si situatiile care nu se potrivesc asteptarilor tale. Toti oamenii sunt diferiti.

 

7. Elibereaza-te de nevoia de a-i impresiona pe altii

Nu te mai preface si fii cine esti cu adevarat. Renunta la masca si accepta-te si iubeste-te asa cum esti.

 

 

8. Nu te mai impotrivi schimbarii

Schimbarile sunt normale devreme ce ne imping la actiune si ne imbunatatesc pe noi si vietile noastre. Ne ajuta sa ne schimbam in bine vietile noastre si pe ale altora.

 

 

9. Scapa de stereotipuri

Inceteaza sa etichetezi oamenii pe care nu-i cunosti si evenimentele pe care nu le intelegi. Incearca sa ai o minte deschisa.

 

 

10. Renunta la trecut

Nu este deloc usor. Mai ales daca trecutul pare mai bun/fericit decat prezentul iar viitorul pare a fi infricosator. Insa trebuie sa accepti ca prezentul este tot ceea ce ai acum, de vreme ce trecutul s-a dus, iar viitorul nu este inca aici.

 

 

11. Scapa de frica

Teama nu este nimic altceva decat o iluzie si nu exista in lumea reala, tu esti cea care o creeaza in propria minte. Schimba atitudinea interioara, iar lumea din afara va fi asa cum ar trebui sa fie.

 

 

12. Inceteaza cautarea scuzelor

Multi oameni se limiteaza ei insisi pentru ca gasesc scuze la orice, asa ca renunta la acest obicei.

 

 

13. Nu-ti trai viata potrivit asteptarilor altora

Atat de multi oameni isi traiesc vietile in concordanta cu ce cred altii ca este mai bine pentru ei, facand ceea ce parintii, prietenii, profesorii si societatea asteapta de la ei. Isi ignora vocea interioara pentru ca sunt mult prea preocupati sa implementeze asteptarile altora. Uita ceea ce doresc cu adevarat, ce-i face pe ei fericiti, iar in final renunta la propriile visuri si pierd controlul propriei vieti.

Endnotes:
  1. fericire: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/inspirational-motivational-emotional/afla-unde-este-fericirea-ta-2-pilde-de-weekend/
  2. fericirea: https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/ce-fericirea-10-definitii-originale-1_54b09c14448e03c0fd767be2/index.html
 

Vizualizări: 11891
 

Cuvinte cheie: , , ,