Shop
Ultimele 100 de articole

Dr. Wayne Dyer: Cum sa ierti pe cineva in 15 pasi ​

13 ianuarie 2020, , Vizualizări:
Cum sa ierti pe cineva
  1. Nu mai cauta ocazii pentru a te simti jignit

Cand traiesti la ori sub nivelul obisnuit de constiinta consumi mult timp si energie cautand oportunitati de a te simti ofensat. O stire sportiva, un strain nepoliticos, cineva injurand, un stranut, un nor negru – aproape orice te poate scoate din sarite. Transforma-te intr-o persoana care refuza sa fie jignit de nimeni si de nimic indiferent de circumstante.

Daca ai incredere in credintele tale, vei descoperi ca este imposibil sa fii ofensat de credintrele ori stilurile de viata ale celorlalti.

Sa nu fii jignit este o modalitate de a spune: „Detin controlul asupra modului in care ma simt si aleg sa ma simt impacat si linistit indiferent de ce se intampla in jurul meu”. Cand te simti ofensat, practicit judecarea celorlalti. Spui ca cineva este prost, lipsit de sensibilitate, nepoliticos, arogant ori stupid apoi te simti ofensat si enervat de comportamentul sau. Ceea ce nu realizezi este ca atunci cand judeci pe celalalt, nu-l definesti pe el. De fapt de definesti pe tine ca pe cineva care simte nevoia sa-i judece pe ceilalti.

  1. Nu trai in trecut – Fii prezent

Cand ti se pare dificil sa uiti acest lucru se intampla, adesea, din cauza faptului ca nu traiesti in prezent ci ii oferi o importanta prea mare trecutului. O buna parte din energia ta este folosita lamentandu-te in legaturile cu vechile vremuri fericite si care au disparut pentru totdeauna si din aceasta cauza nu te simti implinit si fericit acum. „Totul s-a schimbat”, „Astazi nu mai exista respectul de odinioara”. Toate aceste ganduri despre trecut te impiedica sa fii fericit astazi.

Este greu de crezut ca vreo alta creatura iroseste momentul prezent gandindu-se la trecut ori viitor. Putem invata o multime de lucruri de la animalele create de Dumnezeu legat de cum sa te bucuri de clipa prezenta deca sa fii suparat pe ce s-a intamplat in trecut ori ingrijora despre viitor. Practica trairea in prezent prin aprecierea frumusetii de care esti inconjurat acum.

  1. Imbratisaza timpurile tale intunecate

Intr-un univers care este un sistem inteligent sustinut de o forta creativa divina nu exista accidente. Chiar daca pare greu de crezut a trebuit sa treci prin tot ce ai trecut pentru a ajunge unde te afli astazi. Orice avantaj spriritual pe care il capeti in viata este precedat de intamplari ce par dezastruoase. Aceste timpuri intunecate, accidente, vremuri grele, despartiri, perioade de boala, abuzuri ori vise frante nu sunt intamplatoare.

Priveste-le din aceasta perspectiva si apoi intelege-le, accepta-le, onoreaza-le si in final transforma-le.

  1. Schimba-ti gandirea

Cand incetezi sa judeci si devii un observator vei cunoaste pacea interioara. Si, odata aceasta obtinuta, iti vei gasi si fericirea si eliberat de energia negativa a resentimentelor. Si ca un bonus, vei vedea ca ceilalti se vor simti mai mult atrasi de tine. O persoana linistita atrage energie linistita.

  1. Trimite dragoste

Cu totii suntem fiinte umane indiferent de locul unde ne-am nascut si traim. De aceea invata sa trimiti dragoste in loc de judecati si critici cand simti ca ei iti efecteaza bucuia si dragostea si tine-i in acest loc plin de dragoste. Vei observa astfel un mare adevar: Atunci cand schimbi modul in care privesti lucrurile, lucrurile se vor schimba.

Sursa: drwaynedyer.com

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.