Shop
Ultimele 100 de articole

Ce am invatat de la copilul meu…

19 noiembrie 2011, , Vizualizări:
sfatulaprintilor.ro - Ce am invatat de la copilul meu

Am invatat ca zambetul poate rasari pur si simplu, din tine insuti doar ca sa lumineze chipul tau si al celor din jur, in pofida norului, a cetii sau a conflictelor din lume.

Am invatat ca iertarea este un gest spontan si autentic, ce tasneste din strafundurile inimii si curata in mod definitiv orice urma de resentiment.

Am invatat ca poti plange pentru ca ti-ai pierdut pe drum cea mai speciala castana culeasa din parc si ca poti rade in hohote chiar daca cineva din jur alege sa fie suparat sau trist.

Am invatat ca dorintele cel mai puternice devin, prin miracol, nu realizabile, ci realizate.

Am invatat ca jocul este la fel de important ca hrana si ca promisiunea netinuta este la fel de traumatizanta ca o palma.

Am invatat ca in anumite situatii un copil poate fi mai intelept, mai lucid si mai responsabil decat un adult…

Am invatat ca sensul vietii poate fi sinonim cu decizia de a-ti insoti copilul in cel mai rodnic mod cu putinta, spunandu-i care este, dupa parerea ta, cel mai potrivit dintre drumurile care i se astern in cale si lasandu-i dreptul de a-si alege propriul drum…

Am invatat de la copilul meu cat de putine stiu si cat de multe lectii mai am de asimilat, pana voi ajunge sa ma simt la inaltimea rolului de parinte, rol pe care am bucuria de a-l experimenta in fiecare zi, cu recunostinta…

 

Autor: Clara Toma

www.ce-e-aici.eu

 

Noi invatam de la copiii nostri, iar copiii nostri de la noi. De aceea este de datoria noastra sa ne perfectionam pas cu pas cu privire la provocatorea meserie de parinte. Sfatulparintilor.ro continua sa vina in intampinarea voastra si va prezentam evenimente si seminarii de calitate menite sa va ajute in gasirea celor mai bune solutii pentru cresterea si educarea copiilor vostri. De asemenea, va reamintim ca membrii comunitatii Sfatulparintilor.ro pot beneficia de o reducere substantiala a taxei de participare la seminarul “Doua ore pentru tine si copilul tau: invata sa iti cresti copilul fara toxine relationale”. Mai multe detalii gasiti aici.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.