Familie-Părinţi/Inspirational, motivational, emotional

7 paşi care te vor ajuta să ai succes

sfatulparintilor.ro - 7 paşi care te vor ajuta să ai succes

Primăvara este anotimpul unui nou început. Fiecare din noi simte acest adevăr la nivel celular, fie ca vrea sau nu. E suficient să răsară soarele într-o dimineaţă de primăvară şi să înmugurească copacii ca să simţim că trăim intens şi fericit. Doar suntem parte integrantă din natură şi ne regenerăm la fel ca orice formă de viaţă, nu?

 

Uneori însă nu putem simţi acest lucru natural al vieţii aşa de intens cum ar fi firesc. Motivul? Avem un blocaj. Fizic, emoţional, mental. Ceva ne ţine departe de starea de bine naturală pe care chiar o merităm şi pe care o avem la îndemână în frumuseţea din jur şi în bogăţia din interiorul nostru.

Decât să pierzi timpul să vezi de ce („de ce” este cea mai blocantă întrebare din toate timpurile) ai anumite blocaje, ai putea câştiga timp preţios de viaţă frumoasă trecând direct la eliminarea lor, oferind corpului şi persoanei tale o doză şoc de regenerare, reinventare şi bună dispoziţie.

 

În articolul pe care l-am citit astăzi, am găsit tehnici simple, la îndemână şi care chiar funcţionează din plin. Avem nevoie să ne reamintim ce contează cu adevărat. Iar ce contează este starea ta de bine pe care e nevoie să ţi-o regenerezi în fiecare zi.

Dacă nu ştii cum, suntem aici să îţi dăm o mână de ajutor. Iată cum:

 

 

1. Fii optimist!

Creează-ţi propriul optimism. Indiferent de situaţie, găseşte ceva pozitiv în ea. Transformă toate obstacolele care îţi ies în cale în oportunităţi.

 

 

2. Vizualizează succesul!

Fă o pauză, respiră adânc într-un mediu liniştit şi imaginează-te sănătos şi plin de viaţă. Trăieşte senzaţia de a fi sănătos, cu o viaţă fără durere. Fă acest exerciţiu 10 minute în fiecare zi.

 

3. Fii recunoscător!

Indiferent care este starea ta de sănătate şi indiferent de problemele care te înconjoară, mulţumeşte pentru ceea ce ai şi ceea ce e bun în viaţa ta. În curând vei avea şi mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător.

 

 

4. Adoptă o tehnică de relaxare!

E adevărat, se mai întâmplă şi lucruri rele în viaţă, mai apar şi provocări. Sunt inevitabile. Ceea ce depinde însă de tine este să nu le laşi să-ţi dea existenţa peste cap. Fă exerciţii de relaxare, în fiecare zi. Poţi începe prin a respira adânc, apoi să numeri până la 10. Apoi gândeşte-te la lucrurile menţionate la paragrafele 1, 2 şi 3.

 

 

5. NU te mai compara cu alţii!

Eliberează-te de toate aceste griji care te fac să te compari tot timpul cu alţii şi să fii mai bun ca alţii. De asemenea, invidia sau gelozia nu te fac să crezi mai mult în valorile tale şi te vor ţine pe loc. În schimb, ai încredere în puterea ta, în tine, aşa cum eşti tu şi nu în ceea ce tu sau alţii vor să fii.

 

6. Mănâncă sănătos!

Alimentaţia sănătoasă este cheia. Şi ideal ar fi să consumi alimente organice, fără pesticide, hormoni, chimicale sau radiaţii. Începe prin a avea o masă organică pe săptămână.

 

 

7. Ai grijă de corpul tău!

O minte sănătoasă depinde de un corp sănătos. La fel de adevărata este şi viceversa. Dacă una din ele este bolnavă, şi cealaltă parte are de suferit. Fă exerciţii fizice în fiecare zi, fă meditaţie în fiecare zi, odihneşte-te. Somnul vindecă mintea şi trupul.

 

Cum am putea altfel vorbi convingător despre starea de bine personală altfel decât din propria experienţă?

Ai observat ce bine te simţi atunci când împărtăşeşti şi altora din experienţa ta pozitivă, din tehnicile care functionează la tine şi cu care îi inspiri şi pe alţii?

E atât de bine să faci bine!

Experienţa ta e importantă, nu doar pentru tine, ci şi pentru noi. Scrie şi tu mai jos: tu cum te regenerezi la început de primăvară? Ce funcţionează în cazul tău?

 

 

Vizualizări: 3380
 

Cuvinte cheie: , ,