Familie-Părinţi/Dezvoltare personala

6 obiceiuri ale oamenilor puternici

obiceiuri ale oamenilor puternici

Obiceiurile[1] sunt comportamente pe care le alegem constient sau inconstient. Ele ne definesc viata, iar cele mai puternice sunt cele care ne controleaza gandurile.

Iata cateva obiceiuri[2] care iti pot schimba viata si pe care le poti implementa foarte usor in felul tau de a fi.

1. Constientizeaza

Fundatia schimbarii si a dezvoltarii personale este constientizarea. Fii atent la ce se petrece in jurul tau, la gandurile, reactiile si actiunile care te tin pe loc si gaseste modalitati de a le schimba, astfel incat sa evoluezi. Fii constient de alimentele pe care le consumi si care iti scad energia, claritatea si starea de spirit. Fii atent la programele TV pe care le urmaresti si la cartile pe care le citesti si daca ele te influenteaza pozitiv sau negativ. Cu cat constientizezi mai multe in jurul tau, cu atat vei putea sa le schimbi sau sa te schimbi.

2. Iarta

Iertarea inseamna libertate. Atunci cand nu renunti la furie si resentimente te ranesti singur. Iertarea iti da voie sa cresti, sa te dezvolti si sa evoluezi. Cu cat ierti mai repede si mai usor, cu atat esti mai liber sa-ti folosesti energia intr-un scop pozitiv. Mai mult, ironia face ca de obicei sa te superi pe cineva care oricum nu va da importanta acestui fapt.

 

3. Ziua fara probleme

O vorba spune “Nu ai voie sa te plangi de ceva decat daca urmeaza sa faci ceva in acest sens!”. Asta inseamna sa te concentrezi pe solutii, si nu pe problema insasi. De asemenea, stabileste-ti o zi, de cate ori pe saptamana/luna vrei, in care sa nu te plangi de nimic. Comporta-te ca si cand ai fi pe o insula in care totul este posibil.

 

 

4. Recunostinta

Recunostinta este unul dintre cele mai puternice sentimente care aduce liniste in orice situatie. Iti da sentimentul de abundenta care aduce si mai multa pofta de viata. Fii recunoscator pentru toate lucrurile care se petrec in viata ta. Bune sau rele, nu conteaza, indiferent de situatie, ai de invatat si trebuie sa fii recunoscator pentru asta.

 

 

5. Inspira si ajuta

Transformarea de sine este un proces in care descoperi noi abilitati, noi talente, noi credinte. Apoi iti vei da seama ca adevarata transformare inseamna darul de a-i sprijini pe ceilalti, de a-i inspira si de a-i ajuta  sa se transforme la randul lor.

6. Zambeste

Cel mai simplu gest care te poate transforma si care ii poate transforma si pe ceilalti, intr-o singura clipa, este zambetul. Zambetul creeaza o legatura profunda intre oameni, ii face sa reactioneze pozitiv, ii face mai abordabili.

Tu ce obiceiuri abordezi zilnic?

Imagine de Elias Sch.[3] de la Pixabay[4]

Endnotes:
  1. Obiceiurile: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/casnicie-cuplu/8-obiceiuri-toxice-pentru-relatia-de-cuplu-nici-nu-te-ai-fi-gandit-la-punctul-5/
  2. obiceiuri: https://www.litera.ro/13-lucruri-pe-care-oamenii-puternici-mental-nu-le-fac.html
  3. Elias Sch.: https://pixabay.com/ro/users/EliasSch-3372715/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2503808
  4. Pixabay: https://pixabay.com/ro/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=2503808
 

Vizualizări: 6146
 

Cuvinte cheie: , , , , ,