Sfatulparintilor.ro

11 arii neasteptate din viata ta pe care le poti detoxifia

arii din viata ta pe care le poti detoxifia

Au trecut cinci luni din noul an si aproape doua de izolare si poate te gandesti ca ar trebui sa faci o lista cu obiceiurile si credintele care au avut un efect pozitiv asupra vietii tale. Insa pentru ca fiecare zi sa fie asa cum iti doresti, iata 11 pasi prin care sa-ti atingi scopul de a-ti detoxifia viata.

  1. Evita conflictul

Conflictul este nesanatos si are un efect negativ atat asupra fizicului cat si psihicului. Tocmai de aceea este recomandat sa te feresti de conflict ca de ciuma. De fiecare data cand mergi intr-o vizita incearca sa eviti orice discutie in contradictoriu indiferent de subiectul discutiei (politica, religie, terorism etc). De asemenea incearca sa iti limitezi expunerea in locurile in care confliectele sunt ceva obisnuit.

  1. Scapa de ceea ce iti prisoseste

Nu mai pastra lucruri de care acum nu ai nevoie, dar de care crezi ca ai putea avea trebuita in viitor. Pastreaza doar lucrurile pe care le iubesti si le folosesti cu placere. In acest fel vei avea mai mult spatiu in care sa pui ceea ce-ti place cu adevarat. In plus, lucrurile care tie iti prisosesc ar putea ajunge la cineva care chiar are nevoie de ele. Donandu-le impusti doi iepuri dintr-o lovitura: ajuti pe cineva si doi scapi de o povara.

  1. Alimentatia

Odata cu inaintarea in vasta metabolismul incetineste, asa ca oamenii nu mai pot manca asa cum o faceau pe vremuri. Ar trebui sa se concentreze pe caloriile de calitate, pe alimente organice si pe micsorarea portiilor. Renunta la produsele procesate si cele care au adaos mare de sare si hidrateaza-te din belsug. Incearca, ca pentru o perioada scurta, sa reduci consumul de carne si vei vedea cat de bine te vei simti.

  1. Prietenii

Exista o vorba inteleapta care spune: „E mai putin important sa ai sute de prieteni si mult mai important sa ai unul adevarat”. Scapa de prietenii de conjunctura si cultiva prietenia cu cei care sunt alaturi de tine mai ales atunci cand ai nevoie.

  1. Moda

Asta nu inseamna ca ar trebui sa fii mai putin la moda, ci sa nu-ti pese daca esti sau nu la moda. Adica nu ar trebui sa-ti pese daca iesi sa-ti plimbi cainele imbracat in pijama si paltonul pe deasupra. Daca tu te simti bine asa atunci asta e tot ce conteaza.

  1. Prea multi „DA”

Multi oameni se gandesc ca ar trebui sa spuna „da” indiferent despre ce este vorba pentru a nu dezamagi pe nimeni. Insa procedand astfel intr-un final te vei simti obosit, coplesit, plin de resentimente. Invata sa trasezi anumite granite si sa faci doar ce este bine pentru tine.

  1. Fara barfe

Fara barfe, vei descoperi ca esti mai fericit, mai pozitiv si privesti lumea cu mai putin cinism. Poti folosi urmatoarea maxima pentru asta: “Daca nu ai nimic frumos de spus, tine-ti gura inchisa”.

  1. Ochelarii pozitivi

Sa nu-ti iei ochii de la imperfectiunile tale este suficient de gresit si fara sa le analizezi in detaliu. Tocmai de aceea ai nevoie de ochelarii care te ajuta sa vezi lumea intr-o lumina pozitiva. Lumea te vede si te iubeste asa cum esti fara sa se fixeze exclusiv pe imperfectiunile tale. Cei mai multi dintre oameni nici macar nu observa lucrurile care te deranjeaza asa ca de ce sa-ti pierzi vremea si sa devii obsedat de ele.

  1. Fara griji

Studiile au aratat ca odata cu inaintarea in varsta oamenii devin mai putin ingrijorati despre ceea ce ceilalti gandesc despre ei. In acest fel oamenii pot sa evolueze catre adevatul lor potential.

  1. Lucruri tehnice care distrag atentia

Indiferent ca este vorba despre privitul exagerat la televizor, social media sau navigarea pe internet, tehnologia este consumatoare de timp si ii impiedica pe oameni sa aiba alte experiente extraordinare in viata reala.

  1. Judecati

Daca judeci mai putin iti imbunatatesti creativitatea, respectul de sine, recunostinta si bunatatea. Este nevoie de putina concentrare si atentie, insa in curand va deveni o a doua natura. In acest fel vei ajunge sa traiesti in amormie cu tine insuti si cu intreaga lume.

Sursa: mindbodygreen.com

Imagine de armennano de la Pixabay
Exit mobile version