Familie-Părinţi/Frumusețe și stil

Părintele Necula, despre femeile care se machiază: „și ele se pot mântui…cu o singură condiție!”

machiaj birou - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Părintele Constantin Necula se numără printre cele mai apreciate fețe bisericești, iar în discursurile sale abordează diverse teme. Printre subiectele dezbătute de acesta se numără și statutul femeilor care se machiază.
Gândiţi-vă la machiaj din punct de vedere teologic. Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scădere din el duce la o demonetizare a lui ca persoană. Se pierde prosopoon-ul, persoana, ceva din identitate.
„Mă gândesc la o imagine pe care o am de când eram mic, la Braşov, când deasupra scenei de la teatrul de păpuşi erau două măşti: una care râde, alta care plânge. E cea mai bună icoană pe care o am asupra persoanei din teologia bizantină. Cred că pe măsură ce ne machiem, uităm să ne aducem aminte că machiajul ţine de împărăţia inversă a îndumnezeirii. Pe măsură ce te apropii de chipul lui Hristos, chipul tău se şterge şi se aseamănă cu chipul lui Hristos! De aceea seamănă preoţii între ei, pentru că chipul lor seamănă cu icoanele, iar icoanele seamănă cu Dumnezeu.
La tănticile machiate, problema se pune invers. Pe măsură ce vor să se individualizeze, fără îndoială că… se individualizează, nu mai seamănă cu nimic! Uneori nu mai seamănă chiar cu nimic omenesc.
Citeste mai mult pe DivaHair.ro[1].
Endnotes:
  1. DivaHair.ro: https://www.divahair.ro/timp_liber/parintele-necula-despre-femeile-care-se-machiaza-si-ele-se-pot-mantuicu-o-singura-conditie?utm_source=SfatulParintilor&utm_medium=FB&utm_campaign=from-SfatulParintilor
 

Vizualizări: 548
 

Cuvinte cheie: