Sfatulparintilor.ro

Ingrijirea tenului acasa. 6 pasi pentru o piele frumoasa, fara semne de imbatranire

Ingrijirea tenului acasa - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - beautiful-1844729_1920

Ingrijirea tenului acasa este o operatiune in care nu trebuie sa investesti nici foarte multi bani si nici foarte mult timp. Pentru a te bucura cat mai multi ani de un ten curat, luminos, fara semne de imbatranire prematura, este necesar sa acorzi ingrijirii acestuia o atentie sporita.

Tratamentele realizate in saloanele de cosmetica sunt eficiente, dar nu si suficiente, intrucat se fac la un anumit interval de timp. Intre doua tratamente cosmetice, ideal ar fi sa realizezi ingrijirea tenului acasa.

Citeste si Curatarea tenului acasa. 5 pasi fundamentali in ingrijirea pielii

Ingrijirea tenului acasa in 6 pasi

1. Ingrijirea tenului acasa incepe cu curatarea tenului.

Impuritatile acumulate peste zi in pori, surplusul de grasime, toxinele eliminate prin piele pot cauza probleme dermatologice serioase. Pentru a le evita, demachiaza-te in fiecare dimineata si seara cu un lapte demachiant sau cu o apa micelara cu pH neutru, care respecta echilibrul natural al pielii, curata bland pielea si nu o usuca.

2. Tonifierea are rolul de a echilibra pH-ul si nivelul hidric ale pielii si de a revigora tesuturile.

Actiunea tonicului vine in completarea actiunii demachiantului, eliminand resturile de machiaj, impuritatile si celulele moarte. Dupa aplicarea apei tonice, substantele active din cremele hidratante patrund mult mai usor si mai profund in piele, hranind-o mult mai eficient.

3. Exfolierea favorizeaza eliminarea celulelor moarte si regenerarea pielii.

Aceasta etapa a ingrijirii tenului trebuie sa aiba loc o data pe saptamana. In lipsa unui peeling profesional, putem apela la un peeling natural. Astfel, poti prepara exfoliantul din ingrediente precum malai, zahar, sare de mare sau zat de cafea, amestecate cu cateva picaturi de suc de lamaie, o lingurita de crema grasa sau o lingurita de smantana.

Citeste si: Cea mai buna metoda de curatare a tenului

4. Aplicarea serului.

In zilele in care nu exfoliezi tenul, aplicarea serului este a treia etapa in ingrijirea tenului acasa. Serul are o concentratie de substante active mult mai mare decat cremele. Se aplica inainte de crema, dimineata si seara. Alege seruri pe baza de retinol, de vitamina C, de acid hialuronic, sau cel pe baza complexului de B-uri, care hranesc si vitaminizeaza tenul, ajuta la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare si stimuleaza productia de colagen.

5. Aplicarea cremei.

Daca ai un ten uscat, alege o cremă hidratanta pentru zi si una hranitoare pentru noapte. Daca ai tenul gras, opteaza pentru o crema matifianta pentru zi si una hidratanta pentru noapte.

6. Aplicarea mastii faciale.

Masca trebuie aplicata de una-doua ori pe saptamana, rolul ei fiind acela de a vitaminiza, hrani si hidrata pielea. Daca optezi pentru o masca naturala, preparata in casa, iti recomandam urmatoarele ingrediente: banane, iaurt, miere, avocado si aloe. Aceasta masca este potrivita oricarui tip de ten. Daca apelezi la mastile din comert, alege-le pe cele care contin acid hialuronic, colagen si elastina, daca ai tenul uscat, si pe cele pe baza de acid hialuronic, argila verde, argila alba sau namol, daca ai tenul gras.

Nu rata nici: Cu ce iti poti curata tenul. Cele mai eficiente metode naturale de ingrijire a pielii

Ingrijire din interior

Ingrijirea tenului acasa presupune, insa, mai mult decat ingrijirea venita din exterior. Foarte important este, de asemenea, stilul de viata pe care-l adopti. O alimentatie bogata in vitamine si minerale, consumul de alimente preparate dietetic, un nivel optim de hidratare vor ajuta pielea sa straluceasca, sa radieze, sa se mentina supla si elastica ani intregi.

Odihna este si ea esentiala. Lipsa somnului face ca procesul de regenerare a pielii pe timp de noapte sa fie defectuos. Pe cale de consecinta, pielea isi va pierde stralucirea, devenind palida si terna. Alte consecinte ale somnului insuficient sunt, pe termen scurt, cearcanele. Pe termen lung, lipsa somnului va duce si la aparitia ridurilor sau adancirea celor deja existente.

Imagine de Pexels de la Pixabay

Exit mobile version