Sfatulparintilor.ro

Cu ce iti poti curata tenul. Cele mai eficiente metode naturale de ingrijire a pielii

Cu ce iti poti curata tenul

Din toate timpurile, ingrijirea tenului a fost o preocupare constanta a femeilor. Exista o multime de metode naturale care te pot ajuta sa ai o piele curata, iar asupra celor mai eficiente dintre ele ne vom opri in randurile urmatoare. Iata, asadar, cu ce iti poti curata tenul astfel incat sa te bucuri permanent de o piele radianta.

E drept ca, in zilele noastre, saloanele cosmetice au devenit o afacere profitabila. Cu toate acestea, curatarea tenului acasa a ramas la fel de importanta, fiind mult mai la indemana si, de cele mai multe ori, mult mai ieftina.

Principalele etape ale curatarii tenului

Pielea noastra este acoperita de un invelis acid, cu rol protector. Daca acest invelis este distrus, pielea va ramane expusa si va fi predispusa la infectii si la imbatranire prematura. Pentru a mentine acest invelis acid, renunta la sapunurile obisnuite, colorate si parfumate, care contin substante bazice, si opteaza pentru sapunuri si geluri de curatare cu pH neutru.

Dupa curatarea pielii cu apa si sapun, opteaza pentru o crema de fata bogata in vitaminele A, E, C si in complexul de vitamine B. Vitamina A hidrateaza intens pielea.Vitamina E protejeaza impotriva radicalilor liberi, prevenind imbatranirea prematura. Combinatia dintre vitaminele E si C favorizeaza producerea de colagen si elastina, care intarzie aparitia ridurilor. Cat despre complexul de vitamine B, putem spune doar ca este o adevarata binecuvantare pentru ten.

Te mai poate interesa: Ghid complet de frumusete si ingrijire cand e vreme rece

Iata doar cateva dintre beneficiile acestui complex

Alternativa naturala a cremelor o reprezinta uleiul de masline si cel de avocado, untul de nuci si cel de cacao, ingrediente care asigura o hidratare optima a pielii. Sau poti opta pentru clasicele malai si zat de cafea. Dar, atentie, exfolierea fetei cu aceste doua ingrediente trebuie facuta extrem de bland, fara sa insisti mult pe o zona si fara sa exerciti o presiune mare.

Despre importanta demachierii inainte de culcare nici nu mai are rost sa vorbim. Este o etapa esentiala in mentinerea tineretii pielii si o poti face fie cu lotiuni pe baza de extract de castraveti sau pe baza de ulei de migdale, ulei de avocado, de migdale sau de argan, fie folosind aceste uleiuri de sine statatoare.

De asemenea, saptamanal este recomandat sa-ti aplici pe fata o masca hranitoare, din ingrediente naturale.

Nu rata nici: Ghid complet de frumusete si ingrijire cand e vreme rece

Cu ce iti poti curata tenul

Indiferent daca ai un ten gras, mixt sau uscat, exista o serie de ingrediente naturale care fac adevarate minuni. Iata, asadar, cu ce iti poti curata tenul, astfel incat sa-i mentii aspectul tanar si luminos cat mai mult timp.

Uleiul de masline poate fi folosit si ca demachiant, dar si ca o crema de zi obisnuita.

Acesta mentine pH-ul pielii, ceea ce inseamna ca iti hraneste pielea in profunzime, fara a-i lasa un aspect uleios. Pune cateva picaturi de ulei in palma, freaca mainile una de alta, apoi aplica-l pe fata folosind miscari circulare. Lasa-l sa actioneze 2-3 minute si indeparteaza surplusul cu un prosop curat si umezit.

Ceaiul de musetel are proprietati antiinflamatoare si calmante, insa totodata stimuleaza circulatia sanguina si reduce excesul de sebum. Prepara un ceai de musetel dintr-un pliculet de ceai si o cana de apa, iar dupa ce s-a racit, foloseste-l pe post de lotiune tonica.

Masca faciala cu miere si lamaie

In timp ce zeama de lamaie este acida si indeparteaza excesul de sebum, mierea hidrateaza si calmeaza pielea inflamata. Amesteca 2 linguri de miere cu 1 lingura de zeama de lamaie si, daca nu are consistenta dorita, adauga putina apa. Aplica aceasta masca pe fata si las-o sa actioneze aproximativ 10 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta.

Masca din rosie si castravete

Indeparteaza eficient impuritatile de la nivelul fetei, ilumineaza  si reimprospateaza pielea. Da pe razatoare jumatate castravete si o rosie mica. Aplica amestecul obtinut pe fata si lasa-l sa actioneze circa 15 minute. Clateste-te, apoi, cu apa calduta din abundenta.

Citeste si: Puncte negre si cosuri? Iata 9 remedii naturale pentru toate tipurile de ten

Imagine de Natalija Tschelej-Kreibich de la Pixabay

Exit mobile version