Familie-Părinţi/Frumusețe și stil

Atentie la fata ta! Ce afectiuni poti depista privindu-te in oglinda

fata ta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-2604159_1920

Daca la o simpla privire aruncata in oglinda observi ca ai buzele crapate, ochii injectati sau riduri adanci, inseamna ca organismul tau iti transmite mesaje ca ceva nu este in regula. Iar fata[1] ta este mesagerul

Iata cateva indicii cu privire la starea ta de sanatate reflectata de fata[2] ta, pe care le-au observat cercetatorii de la Scoala de Medicina Yale, din Statele Unite.

Riduri adanci – oase slabe

Explicatie:oasele si pielea au in compozitie colagen. Cum lipsa de colagen contrituie la aparitia ridurilor, trebuie sa va ganditi sa va duceti la un control daca observati niste raduri adanci pe fata.

Pleoape cazute – paralizie faciala

Explicatie:Paralizia faciala face dificila deschiderea ochilor si poate duce si la „caderea” gurii. Paralizia fetei provoaca inflamarea unui nerv care afecteaza transmiterea mesajelor de la creier catre muschii fetei.

Cercuri albe pe iris – colesterol ridicat

Explicatie:Colesterolul ridicat poate duce la aparitia unor cercuri albe in jurul irisului, dar si la aparitia unor depozite galbui de grasime sub piele si in jurul ochilor.

Pleoape palide – anemie

Explicatie:Lipsa de fier, care este responsabil cu producerea de globule rosii in sange, duce la anemie. Iar atunci cand pleoapa inferioara este palida este un semn ca e posibil sa se fi instalat anemia.

Fata umflata – hipotiroidie

Explicatie:Atunci cand glanda tiroida nu produce suficienta tiroxina, metabolismul este incetinit. Rezultatul – ingrasarea, inclusiv la nivelul fetei.

Buze crapate – anemie, diabet

Explicatie: Lipsa de fier incetineste productia de globule rosii, ceea ce duce la anemie. Din cauza anemiei ranile si crapaturile care apar pe buze sau la colturile gurii se vindeca mai greu. Buzele crapate mai pot insemna si diabet, principala simptoma fiind setea excesiva. (Sursa: Mail Online)

Endnotes:
  1. fata: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/semnificatia-alunitelor-de-pe-fata-ta-ce-mesaje-au-acestea-in-functie-de-locul-in-care-apar/
  2. fata: https://ro.quizzstar.com/apps/5a8c1a07b861ad00105adb49
 

Vizualizări: 26835
 

Cuvinte cheie: , , , ,