Viata nu va fi niciodata perfecta, dar nici nu trebuie sa fie grea tot timpul. Noi nu avem decat o singura viata sa traim si, in multe feluri, viata este aceea pe care tu o creezi.
Vrei ca timpul tau de pe acest Pamant sa fie mereu trist si intunecat?
Si da, stim ca nu putem evita capcanele de-a lungul drumului sau tragediile care sunt dincolo de controlul nostru.
Cu toate acestea, putem dicta cat timp si energie cheltuim concentrandu-ne pe partea negativa a lucrurilor. Si putem canaliza cat mai multa energie posibila pentru a face din viata o experienta cu adevarat semnificativa in timpul pe care il avem aici. Mult mai mult decat realizam suntem in controlul vietii noastre. Si exista o veche zicala care spune ceva de genul „Nu poti controla intotdeauna ceea ce ti se intampla, dar poti intotdeauna controla cum reactionezi si cum te dezvolti din asta.” Credem 100% in asta. Desigur, a trai o viata frumoasa inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti.
In timp ce unii pot crede ca frumusetea vietii este inradacinata in bani, altii ar putea dori doar sa fie pur si simplu fericiti. Si, desi nu credem ca vei gasi sens in lucruri materiale si bani, suntem aici pentru a iti spune ca oricare ar fi visele tale, urmeaza-le.
Acestea fiind spuse, iata 9 moduri de a te impinge catre o viata frumoasa.
1. Intelege-ti realitatea.
A deveni constient de realitatea ta este unul dintre fundamentele importante pentru a face schimbarile pe care le doresti in viata. Trebuie sa incepi de undeva, iar primul pas este intelegerea si constientizarea locului in care te afli in prezent. Si nu folosi acest lucru ca pe o ocazie de a fi dur cu tine insati. In schimb, observa-te pe tine si situatia ta actuala fara judecata.
2. Incearca sa-ti intelegi menirea.
Fiecare dintre noi are o menire. Si menirea noastra este de obicei inradacinata undeva intre interesele si pasiunile noastre. Cand erai copil, ce ti-a placut cel mai mult sa faci? Inainte ca viata sa te blazeze, ce te-ai simtit atras sa faci si sa stii ca te vei pricepe la asta. Ar putea fi chiar ceva pentru care ti s-a spus ca ai un dar, dar l-ai ignorat pentru ca nu credeai in tine.
Citeste si: 25 semne ca ai o viata buna, chiar daca nu crezi asta
3. Conecteaza-te cu ceilalti.
Conexiunile noastre cu ceilalti definesc cu adevarat perspectiva noastra asupra vietii. In timp ce raspunsurile la traume pot incerca sa ne izoleze sau sa ne faca sa ne retragem, acesta nu este un mod productiv sau sanatos de a iti trai viata. Iesi din zona ta de confort si conecteaza-te cu adevarat cu alte persoane. Mentine contactul cu cei dragi si prietenii tai. Fa-ti prieteni noi. Alatura-te unor grupuri de pe retelele sociale cu persoane care impartasesc interese similare cu ale tale si devino cu adevarat parte a conversatiei.
4. Fii recunoscator.
Recunostinta ne reformuleaza mintea spre pozitivitate, acest lucru a fost dovedit in studii. Fericirea este totul in perspectiva noastra si indepartarea mintii de ceea ce nu merge bine in viata ta, spre ceea ce merge bine, te va ajuta sa incurajezi mai multe lucruri bune care vor veni. Cand ne concentram asupra pozitivului din viata, pozitivul creste si infloreste. Ia-ti un moment sa stai jos si sa faci o lista de lucruri pentru care esti recunoscator. Poti scrie orice lucru simplu care te face recunoscator in viata, iar completarile pe lista pot fi la fel de simple ca „Sunt recunoscator pentru caldura si frumusetea soarelui”
5. Trateaza-te pe tine insuti.
Serios. Viata nu ar trebui sa fie doar munca si fara joaca. Ia-ti timp sa te bucuri de lucrurile mici care te fac fericit. Ia-ti o zi libera pentru a merg in parc si manaca o inghetata. Sau, mergi intr-o excursie cu persoana preferata intr-un oras nou. Fericirea nu este marele lucru pe care il asteptam sa fie – fericirea se gaseste in momentele trecatoare ale vietii. Si acestea sunt cele care fac viata frumoasa.
Te mai poate interesa si: Robin Sharma: 60 de sfaturi simple pentru o viata buna
6. Invata sa renunti.
Cele mai multe dintre lucrurile ce ne ingrijoreaza in viata sunt lucruri pe care nu le putem controla. Nu putem sa-ti spunem de cate ori trebuie sa iti reajustezi mentalitatea pentru ca te blochezi de ingrijorare. Practica constient renuntarea. Uneori trebuie sa spui „Nu este atat de rau pe cat cred eu – mintea mea se lasa purtata de val – las acest lucru si ma concentrez asupra momentului prezent”.
7. Iarta-te.
Uneori, ne stabilim asteptari atat de mari pentru noi insine si pentru ceilalti, incat atunci cand ajungem dezamagiti sau frustrati de greselile noastre, ramanem blocati. Greselile fac parte din calea noastra. Nu putem schimba ceea ce sa facut deja. Putem decide doar cum avansam. Alege sa faci mereu mai bine decat ultima data. Si continua sa mergi inainte.
Nu rata nici: Vrei o memorie mai bună? Schimbă-ţi stilul de viaţă. Află cum
8. Bucura-te de timpul singur.
Timpul singur nu echivaleaza cu singuratate sau izolare. Introspectia este necesara, la fel si timpul singur. Acestea sunt momentele in care cream schimbari semnificative din interior. Si este imposibil sa te intelegi pe tine daca nu petreci timp cu tine.
9. Vezi frumusetea in toate.
In copilarie, gaseam frumusete in cele mai ciudate lucruri, cel putin asa ni s-a spus. Puteam vedea un copac uscat si cumva vedeam frumusete in el. Si, desi credem ca era ciudat atunci, aceasta a devenit o abilitate majora de a face fata situatiilor. Cand lumea pare plictisitoare, urata si singura, ne amintim zilele in care credeam ca orice poate fi vazut ca frumos si perspectiva se schimba. Exista intr-adevar frumusete si sens, iar acestea se gasesc peste tot, trebuie doar sa le vezi.
Image by Here and now, unfortunately, ends my journey on Pixabay from Pixabay