Sfatulparintilor.ro

De ce facem ce spune lumea și apoi avem conflicte interioare? Cum știm că facem alegerea corectă?

conflicte interioare

Young slim woman has to decide between two directions. Girl in white full of doubts and hesitation.

Încetați să vă mai lăsați influențați de ce cred/ spun alții, fie ei și oameni care vă sunt apropiați, fie și oameni care sunt considerați „experți”! Chiar dacă intențiile lor sunt bune, acei oameni se află la un anumit nivel de conștiință (care uneori este sub nivelul vostru de conștiință), ei au propriile credințe/ tipare limitative, care le influențează perspectiva/ opiniile/ convingerile.

Încetați să mai faceți ceea ce spune lumea că „trebuie”/ „e bine”/ „e sănătos” să faceți, încetați să mai respectați reguli/ norme stabilite de alții, care nu au nicio legătură cu voi!

Nu mai luați de bune adevărurile altora, căutați-vă în interior propriul adevăr și onorați-vă adevărul! 

Cum știți că ați făcut alegerea cea mai potrivită pentru voi? După faptul că acea alegere vă face să simțiți pace interioară, pentru că simțiți adânc în interiorul vostru că alegerea respectivă este cea mai bună pentru voi, la acel moment.

În tinerețe, după ce mi-am terminat studiile, părinții mei, care aveau relații, mi-au găsit o slujbă foarte bine plătită, care era considerată de toți cei din jurul meu ca fiind o șansă de invidiat. Dar simțeam că acea slujbă mă făcea nefericit, era o corvoadă pentru sufletul meu, așa că am făcut în așa fel, încât să fiu concediat. Și apoi mi-am găsit o slujbă care mă ungea pe suflet, dar care era foarte prost plătită, în învățământ.

În anii aceia în care am lucrat alături de copii am avut o situație financiară proastă, dar pot spune cu mâna pe inimă că am fost fericit aproape în fiecare zi, la serviciu.

Alegerea mea i-a nemulțumit profund pe părinții mei și i-a uimit pe cunoscuți, n-a fost nimeni care să mă înțeleagă și să-mi spună un cuvânt de încurajare în toți acei ani.

Ce a produs acest lucru în mine? Un conflict interior.

Și la un moment dat a trebuit să mă ocup de acel conflict interior și să reinstalez pacea în interiorul meu. Eu am fost fericit între acei copii, ne distram de minune împreună.

Nu e în regulă că alții fac presiuni asupra ta, ca să faci alegerile pe care le consideră ei potrivite pentru tine, dar știi ce e și mai în neregulă? Faptul că tu permiți ca opiniile/ insistențele/ reproșurile lor să te influențeze/ afecteze. Iar eu am învățat atunci să-mi asum puterea personală și să nu mai permit altora să mă influențeze/ afecteze.

 „Am cancer. Să fac chimioterapie sau nu? Pentru că eu simt că aș vrea să fac una, iar familia îmi cere să fac alta.”

Nu există un răspuns universal valabil la această întrebare. Există răspunsuri diferite, pentru cazuri diferite. Și este responsabilitatea ta să iei decizia care ți se potrivește ție; nimeni altcineva nu poate să știe mai bine ca tine care este răspunsul potrivit pentru tine, indiferent cine sunt acei „alții” – familia, medicii sau oricine altcineva.

Dacă tu ai decis să faci chimioterapie și toți prietenii tăi „spirituali”, care sunt vegani, care refuză să ia medicamente, care își propun să trăiască toată viața consumând numai produse bio și apă alcalină îți spun că faci o mare greșeală, fiindcă, practic, prin chiomioterapie bagi în interiorul tău otravă și că din cauza asta o să mori, chiar dacă îți vei vindeca acel cancer, spune-le acelor prieteni: „Treci înapoia mea, Satană! Asta este alegerea potrivită pentru mine. Când o să fii tu în situația mea, o să faci alegerea pe care o consideri potrivită pentru tine”.

Dacă tu ai decis să nu faci chimioterapie și familia și prietenii îți spun că faci o mare greșeală și te șanteajează emoțional ca să renunți la alegerea ta, fiindcă, spun ei, te condamni la moarte și o să le distrugi și viața lor prin această decizie „nebunească” a ta, spune-le: „Treci înapoia mea, Satană!”.

Și poate nu e cea mai bună idee să o spui cu voce tare, dar poți spune cu voce tare ceva de genul:

„Asta simt că este alegerea potrivită pentru mine. Mi-ar prinde bine susținerea voastră, dar și dacă nu mă susțineți în alegerea pe care am făcut-o, nu-mi voi schimba decizia. Și dacă alegeți să nu mă susțineți, o să fac ceea ce am de făcut ca să nu mai trebuiască să fiu supus întruna unor presiuni din partea voastră. Sunteți liberi să vă păstrați opiniile, dar eu nu vreau să mai aud așa ceva nici la telefon, nici în casa mea, nici în fața copiilor mei”.

Știi cine ești, știi care este adevărul tău în această privință, ai luat decizia care simți că este potrivită pentru tine și stabilești limite ferme – cine nu te susține în decizia pe care ai luat-o, este liber să considere în continuare că ai luat decizia greșită, dar n-are decât să își exprime opinia și argumentele în altă parte, nu în prezența ta. Iar când ei vor trece prin ceea ce treci tu acum, o să fie liberi să facă așa cum consideră ei de cuviință, pentru că este viața lor.

Autor: Michael Mirdad

Sursa: https://www.facebook.com/dan.mihaela.503

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version