Familie-Părinţi/Dezvoltare personala

Daca ai PATRU din aceste 10 CALITATI, considera-te o raritate pe Pamant!

calitati personalitate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-3092412_1920

Potrivit psihanalistul elvetian Carl Jung, oamenii au, in general, patru atitudini: sensibilitate-intuitie, introvertire-extrovertire, judecata-perceptie, gandire-sentiment.

Daca ai cel putin patru din aceste 10 calitati, considera-te o raritate pe pamant. Ele apartin unui tip de personalitate aparte (INFJ). Afla mai multe despre acest tip de personalitate aici[1].

 

Iata care sunt aceste caracteristici[2].

 

1.     Te concentrezi pe lucrurile importante

Te concentrezi pe lucrurile importante si accepti provocarile cu incredere si incerci abordari simple. Atunci cand planurile nu-ti ies asa cum ti-ai fi dorit, gasesti mereu solutii noi.

 

 

2.     Esti muncitor

Daca apartii tipului de personalitate INFJ, inseamna ca esti foarte muncitor. Dai tot ce e mai bun din tine pentru a reusi deea ce ti-ai propus. Esti de parere ca nimic pe aceasta lume nu se obtine usor.

 

 

3.     Te bazezi pe intuitie

Intuitia este una dintre calitatile pe care le au cei cu personalitate INFJ. Simti imediat cand ceva nu este in regula si actionezi pentru remedierea problemei.

 

 

4.     Ai putini prieteni

Nu ai foarte multi prieteni, iar cei pe care ii ai sunt alesi pe spranceana. Iti place solitudinea si nu esti incantat de marile aglomerari umane.

 

 

5.     Empatie puternica

Te bazezi mult pe sentimente. Cand cineva are nevoie de ajutor, reactionezi imediat. Iti este foarte usor sa te pui in pielea cuiva pentru a-ti da seama cum se simte intr-o anumita situatie. Intrucat captezi cu usurinta energia altora, ai nevoie de reincarcarea bateriilor destul de des.

6.     Ii citesti rapid pe altii

Empatia te ajuta sa citesti oamenii si sa iti dai seama ce intentii au. Iti dai seama foarte usor cand cineva minte. Aceasta caracteristica te ajuta sa ramai in siguranta in preajma oamenilor cu rele intentii.

 

 

7.     Esti vizionar

Cand esti singur ai obiceiul de a visa cu ochii deschisi. Mintea ta umbla si-ti vin idei creative.

 

 

8.     Ii inspiri pe ceilalti

Esti vizionar, idealist, creativ si ii inspiri pe cei din jurul tau, mai ales prietenii apropiati.

 

 

9.     Ai inclinatie spre scris

Exprimarea gandurilor prin scris iti limpezeste mintea  si te simti mai calm, mai relaxat.

 

 

10.Te concentrezi pe solutii

Cei care au tipul de personalitate INFJ au capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu si de aceea gasesc imediat solutiile.

Sursa: gottadotherightthing.com

Endnotes:
  1. aici: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/dezvoltare-personala/19-semne-concrete-ca-esti-un-ciudat/
  2. caracteristici: http://www.scientia.ro/qa/19315/care-sunt-top-10-cele-mai-importante-trasaturi-de-personalitate-pe-care-le-apreciati-cel-mai-mult-la-o-persoana
 

Vizualizări: 1787
 

Cuvinte cheie: