Sfatulparintilor.ro

Ce să faci cu durerea ta emoțională ca să îți fie mai bine?

Ce să faci cu durerea ta emoțională

Durerea emoțională este reală şi se simte ca o greutate permanentă pe care o porţi cu tine. Nu este vizibilă la prima vedere, ci la a doua interacţiune, la a treia criză de anxietate sau la a patra despărţire când totul e bine, dar nu şi tu.

Este ceva ce porţi cu tine, ca o imensă bucată de trăire şi gând care nu e a ta, dar face parte din tine.

Această durere poate fi adunată din copilărie până în momentul prezent, şi ea include orice relație, emoție, situație în care am fost vulnerabili, abandonaţi, trădați. Pe scurt durerea pe care o purtăm este formată din acele fragmente, mai mici sau mai mari, de viață trăită în sinea şi în afara noastră.

Această durere trebuie recunoscută de către noi, pentru a putea, bucată cu bucată, să o dăm jos de pe corpul nostru. Da, cărăm durerea neprocesată cu mintea, sufletul dar şi cu corpul nostru.

Uneori, această durere ne înghite, până devenim noi o parte din ea. Atunci nu mai ştim cine suntem, ce vrem, simțim doar neputinţa şi dezamăgirea de a trăi izolaţi de noi, de viaţa din afara durerii, pe care am putea să o trăim.

Sunt oameni care se uită la durerea pe care o cară după ei drept o medalie prețioasă, care ține loc de vindecare, evoluție, conştientizare: ei nu vor să scape de ceea ce a devenit existența lor în sine.

Alți oameni văd durerea, o simt, e grea şi îi apasă dar se mint, cu ataşamente, dependențe, îşi distrag atenția de la ceea ce trebuie mai întâi acceptat, şi apoi vindecat.

Te mai poate interesa: Cum să îți iubești copilul adult

Durerea dispare doar prin Conştientizare.

Altfel, să vină cineva să ți-o ia, plângi, strigi, pleci din relație: te doare dacă taie bucata ta de durere, pentru că taie din tine.

Durerea fiecăruia e ştiută doar de el, şi văzută de puținii oameni care ştiu cum să se uite cu sufletul, la un alt suflet.

De aceea, durerea are nevoie de tine, cel care o porți să o recunoşti, şi să vezi cum poți, în fiecare zi, să mai dai jos o bucată din ea. Da, începi cum ai curăța un fruct, de la coajă, spre interior. Tu decizi cât poți curăța din prima, pentru că sub un strat de durere se ascunde altul. Doar dacă tu decizi să te desparţi de Durere, conştient, perseverent, blând, vei putea să nu te întorci de unde ai plecat.

Vindecarea durerii este cel mai provocator proiect al vieţii tale, pentru că abia după ce scapi de ea începi să trăieşti, iubeşti, simţi, liber.

Autor: Ana Maria Ducuță

Sursa: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=997487111949903&id=100050658691794&rdid=DsAzkQq5xS1a6LRt

Exit mobile version