Sfatulparintilor.ro

20 moduri sa-ti cresti nivelul de constienta

moduri sa-ti cresti nivelul de constienta - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-ffqwg

In zilele noastre se vorbeste din ce in ce mai mult despre “trezirea” spirituala, despre a trai in prezent, despre cresterea nivelului de constienta. Ce inseamna, insa, toate acestea?

Sa traiesti constient inseamna sa fii constient de tot ce implica actiunile, valorile, scopurile si motivatiile tale, sa te porti in concordanta cu ceea ce vezi si ceea ce stii.

Iata 20 modalitati sa-ti cresti nivelul de constienta:

Conecteaza-te cu natura

Plimba-te prin padure, pe camp, oriunde te simti conectat cu natura. Vei simti o stare adanca de pace. Pe masura ce vei aprecia natura si te vei conecta cu ea mai des, cu atat iti va creste nivelul de contienta.

Mediteaza

Meditatia – indiferent ca esti incepator sau avansat – iti va aduce beneficii majore. Dincolo de faptul ca iti va creste nivelul de constienta, te va ajuta sa te concentrezi mai bine, sa fii mai disciplinat si sa te bucuri de viata.

Petrece timp cu prietenii

Gaseste-ti prieteni cu care sa impartasesti aceleasi pasiuni si petrece cat mai mult timp alaturi de ei.

Spune adevarul

Minciuna te tine intr-un stadiu infim de constienta. Adevarul te face mai constient, fata de tine, fata de ceilalti.

Gaseste-ti scopul

Cu totii avem o menire in viata. Cand iti vei gasi adevaratul scop si il vei putea impartasi tuturor, atunci vei putea sa-ti cresti nivelul de constienta.

Citeste si: Semne de avertizare pe care ti le trimite Universul ca nu esti pe DRUMUL TAU

Fii deschis

Atunci cand esti deschis vei accepta diversitatea, vei accepta diferentele, vei accepta credintele celorlalti si astfel iti vei creste nivelul de constienta.

Respecta-te

Respectul fata de tine va creste iubirea de sine si iubirea fata de altii.

Iarta

Iarta-te pe tine si pe ceilalti, indiferent cat iti va fi de greu. Cu cat devii mai constient, cu atat vei da dovada de mai multa compasiune, iar toate gandurile si emotiile negative pe care le tii in tine se vor desprinde si te vor elibera.

Roaga-te

O rugaciune iti va creste nivelul de constienta. Sunt multe moduri de a te ruga, iar fiecare rugaciune te va face mai puternic si mai “treaz”.

Fii recunoscator

Recunostinta este un exercitiu pe care ar trebui sa-l practici zilnic. Fii recunoscator pentru mancare, fii recunoscator pentru tine insuti si pentru cei din jurul tau. Fa-le complimente oamenilor din jurul tau si spune-le ce inseamna ei pentru tine. Acest exercitiu iti va creste nivelul satisfactiei si al constientei.

Te mai poate interesa si: Cum influenteaza fiecare om mediul in care traim

Accepta-ti emotiile

Indiferent de emotiile pe care le ai, fii constient de ele si accepta-le. Nu poti inchide emotiile inauntrul tau si sa treci mai departe ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Acest lucru iti va scadea nivelul de constienta.

Gandeste pozitiv, actioneaza pozitiv, fii pozitiv

Dincolo de faptul ca pozitivitatea iti face tie bine, este si molipsitoare, iar ceilalti vor fi influentati.

Fa dragoste cu partenerul

Activitatea sexuala inseamna sa dai si sa primesti dragoste. Acest schimb de energie are beneficii importante asupra starii de constienta.

Urmareste “oglinda”

Atunci cand vezi greselile celorlalti cauta “oglinda”. Identifica lucrurile din tine care sunt gresite si corecteaza-le. Cei care vin in viata ta au menirea sa te invete.

Infrunta-ti temerile

Ti-e frica de ceva, atat de frica incat te impiedica sa avansezi pe drumul constientei? Afla care sunt acele frici si elimina-le.

Foloseste mantre si afirmatii pozitive

Mantrele sunt foarte puternice si te pot ajuta sa cresti nivelul constientei. De asemenea, afirmatiile pozitive precum “sunt sanatos”, “sunt pozitiv”, “sunt destept” sunt menite sa inlocuiasca credinte vechi, care te tin pe loc in evolutia spirituala.

Tine egoul sub control

Cu cat esti mai constient de propriul ego, cu atat esti mai constient de viata ta. Nu-ti mai lasa egoul sa te controleze.

Schimba dieta

O alimentatie sanatoasa satisface atat nevoile corpului, cat si nevoile mintii si ale spiritului. Ca sa fii constient de ceea ce traiesti, trebuie sa fii constient si de ceea ce mananci.

Accepta-i pe ceilalti asa cum sunt

Asa cum esti constient de ceea ce mananci, trebuie sa fii constient de oamenii din jurul tau. Accepta-i pe ceilalti asa cum sunt, fara sa incerci sa-i schimbi, chiar daca nu esti de acord cu ei.

Binecuvanteaza tot ce ti se intampla

Tot ce ti se intampla in viata are un scop, chiar daca unele evenimente te supara sau te nemultumesc. Chiar si un eveniment negative are potentialul lui de a se transforma in ceva de impact pozitiv.

Sursa: in5d.com

foto

Exit mobile version