Sfatulparintilor.ro

10 obiceiuri DISTRUCTIVE pe care oamenii nefericiti le au

obiceiuri DISTRUCTIVE - sfatulparintilor.ro - piqsels.com-id-jorzc

Se spune ca fericirea este o stare de spirit si, intr-o anumita masura, este adevarat. Dar credem ca daca suntem fericiti sau nefericiti depinde mai mult de obiceiurile pe care le avem. Oamenii nefericiti tind sa aiba obiceiuri distructive in viata lor. Este un fapt trist, dar doar 28% dintre romani se considera fericiti. De ce asta? Traim intr-o lume plina pana la refuz de oportunitati in care oricine poate alege sa traiasca viata pe care si-o doreste.

In schimb, vedem nefericire la fiecare colt. De la persoana nerabdatoare care sta in spatele tau la magazin, la casierul de la banca care pare ca ar prefera sa fie oriunde altundeva in acel moment, pana la vecinii tai de peste drum, care nu ridica niciodata privirea si nu spun „Buna ziua”.

Singura diferenta intre persoana pe care o vezi plimbandu-se fericita pe strada aparent fara griji si persoana de langa ea consumata in nefericire, este suma alegerilor pe care le fac in fiecare zi.

Si, desigur, fiecare alegere repetata devine un obicei. Obiceiurile dicteaza totul, de la experientele noastre la rezultatele noastre si tot ce se afla intre ele.

Mai jos sunt 10 obiceiuri distructive pe care le au oamenii nefericiti:

Traiesti pentru a-i multumi pe altii.

Acesta este un obicei devastator de avut, deoarece alegi sa-ti traiesti viata incercand sa-i faci pe toti fericiti si, la randul sau, nu reusesti sa te faci fericit. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru tine este sa-ti dai seama ce te conduce cu adevarat la un nivel emotional profund si apoi sa o faci.

Ai o teama coplesitoare de critica.

In cartea sa, „Gandeste-te si imbogateste-te”, Napoleon Hill a afirmat ca teama de critica ii fura omului initiativa, ii distruge puterea de imaginatie, ii limiteaza individualitatea, ii diminueaza increderea in sine si ii dauneaza in alte sute de moduri. Majoritatea oamenilor isi petrec zilele ingrijorandu-se de ceea ce cred altii despre ei si vor face tot posibilul pentru a arata bine sau pentru a salva aparentele. Partea ironică este ca aceiasi oameni sunt atat de consumati sa-si faca griji despre ceea ce se gandeste despre ei, incat ajung sa nu gandeasca de fapt.

Te angajezi intr-o conversatie negativa cu sine.

Toate actiunile deriva din ceea ce ne spunem zilnic. Oamenii nefericiti au obiceiul de a-si spune lucruri precum „Nu stiu cum”, „Este prea greu” si „Nu pot face asta”. Cheia schimbarii este sa incepei sa reformulezi acestea in ganduri pozitive. Este nevoie de practica si te vei surprinde negativ de multe ori, dar daca vrei sa fii o persoana mai fericita, trebuie sa incepi sa faci acele schimbari.

Citeste si: 10 obiceiuri deosebit de enervante si cum sa scapi de ele

Esti un pahar pe jumatate gol.

A fi pesimist este rezultatul obiceiurilor negative dezvoltate de-a lungul mai multor ani. Este foarte greu de renuntat la acest obicei pentru ca devine atat de inradacinat in mintea ta, incat este a doua natura. In orice situatie, primul tau gand sau reactie este unul negativ. Pentru a deveni un optimist, ai nevoie sa-ti dezvolti noi abilitati mentale si sa-ti reformezi intregul proces de gandire pentru a vedea oportunitatea in loc de chin. Acest lucru se poate face treptat, uitandu-te in mod constient la atitudinea ta si alegand sa vezi oportunitati in loc de dificultati.

Lasi trecutul sa-ti dicteze viitorul.

Daca se intampla sa ai un trecut plin de negativitate si experiente negative, este posibil ca personalitatea ta sa oglindeasca acest lucru. Nu iti poti schimba trecutul si, permitandu-ti sa ramai atasat de el, te va trage in jos. Invata sa renunti la lucruri care nu sunt sub control si concentreaza-te pe azi. Ce poti realiza astazi?

Esti sedentar.

Este un fapt ca oamenii care fac sport in mod regulat sunt mai fericiti decat cei care nu fac. A sta la un birou toata ziua doar pentru ca apoi sa stai pe canapea nu este propice pentru a fi fericit. Ridica-te, misca-te, iesi afara, urca scarile, plimba-te, intra in sala, mergi cu bicicleta. Endorfinele eliberate in timpul activitatii joaca un rol important in starea ta de spirit, asa ca daca nu esti activ, activeaza-te!

Esti permanent ingrijorat.

Ingrijorarea este o alegere ca orice altceva. Cei mai multi dintre noi suntem familiarizati cu starea de  ingrijorare si probabil ca multi dintre noi au crescut cu o persoana ingrijorata permanent in viata noastra. Ingrijorarea este o astfel de pierdere de timp, dar provoaca atat de multa nefericire. Ingrijorarea nu este altceva decat frica, iar frica nu este altceva decat o scuza pentru a nu accepta ceva. Nu mai pierde un minut din viata ta ingrijorandu-te pentru lucruri asupra carora nu ai control. De exemplu, sa-ti faci griji pentru prabusirea avionului este o teama nejustificata. Statisticile arata ca probabilitatea ca acest lucru sa se intample este mai mica decat sa fii lovit de fulger. In oricare dintre cazuri, iti sacrifici capacitatea de a te relaxa si de a fi fericit pentru ceva strain si scapat de sub controlul tau.

Nu rata nici: 5 obiceiuri alimentare nesanatoase de care trebuie sa scapi cat mai repede

Nu poti ierta si uita.

A gazdui sentimente rele fata de cineva sau ceva este ca si cum ai purta o greutate de 10 kilograme in buzunar. Cu totii am avut experiente proaste care ne-au lasat un gust amar. Iertarea este solutia si este un concept incredibil de puternic. Poate ca ai fost nedreptatit sau ai luat o decizie teribila in viata ta. Invata din asta si mergi mai departe.

Esti un perfectionist.

Cu totii cunoastem pe cineva care se considera perfectionist. Poate chiar esti tu! Incercand sa atingi perfectiunea in tot ceea ce faci, poate parea un lucru bun, dar daca mergi prea departe, poate fi foarte daunator sanatatii tale emotionale. Perfectionismul poate duce la o serie de probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia, anxietatea, tulburarile de alimentatie si nefericirea cronica. Aminteste-ti ca totul poate fi facut mai bine fie de tine, fie de altcineva, dar este in regula daca nu este asa. Scopul tau nu ar trebui sa fie perfectiunea, ci mai degraba imbunatatirea si cresterea personala.

Te lasi definit de meseria ta.

Este un fapt ca peste 70% dintre noi nu ne plac locurile noastre de munca. Intr-o societate in care avem tendinta de a ne privi pe noi insine prin ceea ce facem pentru a ne castiga traiul mai degraba decat prin ceea ce suntem de fapt, este o problema fundamentala si duce la incapacitatea de a ne separa de profesiile noastre.

Fericirea este o alegere, dar trebuie mai intai sa alegem sa adoptam obiceiuri bune si sa ne scapam de cele rele. Acest lucru necesita practica si timp, mai ales daca esti un cinic de-o viata. Daca te simti vinovat de oricare dintre obiceiurile precedente, arunca o privire atenta asupra calitatii vietii tale.

Ai putea doar sa faci o schimbare si sa alegi fericirea!

Te mai poate interesa si: 5 obiceiuri zilnice care te streseaza

foto

Exit mobile version