10 carti de dezvoltare personala care ti-ar putea schimba viata

by Sfatul Parintilor | 19/02/2023 18:09

Carti de dezvoltare personala. Gandirea pozitiva este adoptata de tot mai multi oameni din intreaga lume. Ea are la baza ideea potrivit careia gandurile iti pot influenta in bine sau rau viata.

Gandirea pozitiva este fundatia pe care se sprijina motivatia in business, medicina minte-corp, studii placebo si aproape in toate variantele de autoajutor.

Literatura gandirii pozitive este vasta si variata, cuprinde scrieri superficiale, dar si lucrari de calitate.

Oricine este interesat de acest domeniu sau macar curios, iata o lista cu cele mai bune carti legate de gandirea pozitiva.

Puterea gandirii pozitive, de Norman Vincent Peale

Cartea te invata cum sa-ti gestionezi gandurile si cum sa devii costient de tine insuti. In plus, iti arata cum sa iti modifici modul de gandire astfel incat sa descoperi si latura spirituala a vietii.

De la idee la bani, de Napoleon Hill

Este una dintre mai cunoscute si vandute carti ale lui Napoleon Hill. Autorul american vorbeste despre existenta unei „superminiti” care poate fi folosita in scop propriu. Hill vorbeste despre cum poti cultiva o constiinta a banilor, si cum sa adopti o filosofie despre succes si prosperitate.

Secretele succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent, de Dale Carngie

Este cartea cea mai buna despre relatiile umane. Iti arata cum sa obtii diverse lucruri la locul de munca sau in alte organizatii mari. Ideea de baza a autorului este ca oamenii agreabili castiga mereu si cea mai buna tactica sugerata de autor este sa eviti sa ofensezi sensul de vanitate al celorlalti.

Citeste si: Ritualul cu care trebuie sa-ti incepi fiecare dimineata[1]

Stiinta de a deveni bogat, de Wallace D. Wattles

In opinia autorului, exista o stiinta a imbogatirii, una exacta, ca algebra sau aritmetica. Procesul de acumulare a bogatiilor e guvernat de cateva legi. Cel care isi insuseste si respecta aceste legi va obtine succesul financiar fara doar si poate.

Psihocibernetica, de Maxwell Maltz

Chirurgul Maxwell Maltz sustine ca sistemul nervos uman nu sesizeaza diferenta dintre experienta reala si experienta viu si in amanunt imaginata. Descoperirea imaginii de sine este extrem de importanta cand este vorba despre personalitatea creatoare. Cand schimbi imaginea fizica schimbi si omul – personalitatea, comportamentul – si uneori chiar si talentul sau.

Eseuri de Ralph, de Waldo Emerson

Emerson sustine ca toate marile realizari sunt mai intai un gand.

Nu rata nici: Cele 7 oglinzi eseniene. [2]Universul este marea ta oglinda. De ce toti oamenii sunt, de fapt, despre tine?

Concepte filosofice si rezultate practice, de William James

Filozoful William James este creditat cu legitimarea intrebarilor vindecarii mentale. Totodata, potrivit autorului, o idee este adevarata doar in masura in care comporta consecinte utile, rezultate efective in planul experientei.

Omul devine ceea ce gandeste, de James Allen

Scriitorul englez crede ca fiecare om are puterea de a-si forma caracterul si de a crea propria fericire. Chiar si circumstantele vietii sunt strans legate de starea sa de spirit. Allen isi incurajeaza cititorii sa emita in permanenta ganduri pozitive, care ii vor conduce inevitabil la actiuni pozitive.

Stiinta si vindecarea, de Mary Baker Eddy

Mary Baker Eddy credea ca rugaciunea si meditatia pot fi folosite pentru vindecare.

Te mai poate interesa: 10 filme care iti vor deschide mintea. Trebuie sa le vezi si tu![3]

Alcoolici anonimi, de Bill Wilson

Cei 12 pasi pentru iesirea din dependenta au fost redactati catre William Griffith Wilson, care urma sa devina anonimul Bill W. Acesti faimosi „pasi” au constituit rezultatul unei aventuri umane extraordinare, traita de un care dorea sa scape de patima alcoolului. Insa, reteta poate fi aplicata furiei, patimei jocului de noroc si oricarei alte dependente.

Sursa: mindpowernews.com

Foto: pixabay.com[4]

Endnotes:
  1. Ritualul cu care trebuie sa-ti incepi fiecare dimineata: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/relaxare-si-wellness/ritualul-cu-care-trebuie-sa-ti-incepi-fiecare-dimineata/
  2. Cele 7 oglinzi eseniene. : https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/dezvoltare-personala/cele-7-oglinzi-eseniene-cum-si-de-ce-atragem-anumiti-oameni-in-viata/
  3. 10 filme care iti vor deschide mintea. Trebuie sa le vezi si tu!: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/dezvoltare-personala/10-filme-care-iti-vor-deschide-mintea/
  4. pixabay.com: https://pixabay.com/en/book-old-clouds-tree-birds-bank-863418/

Source URL: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/10-carti-de-dezvoltare-personala-care-ti-ar-putea-schimba-viata/