Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

6 greseli pe care le fac barbatii casatoriti

cuplu cearta - greseli barbati - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - couple-2206294_1920

Viata in cupl[1]u nu este deloc usoara pentru ca barbatii[2] sunt fiinte mult prea directe, iar anumite aspecte ale unei relatii[3] pot fi prea subtile pentru ei. Din aceasta cauza, barbatii casatoriti fac greseli[4] in casnicie, greseli pe care le repeta, uneori la infinit, iar viata in cuplu[5] are de suferit. Unii dintre barbatii care citesc aceste randuri s-ar putea sa nu fie de acord cu cele de mai sus, chiar daca viata in cuplu[6] nu este intotdeauna perfecta. Insa, intrebati-va sotia, ea ce parere are? In acelasi timp, nu trebuie sa adoptati o atitudine defensiva chiar daca sunteti barbati si gresiti. Pana la urma aici nu este vorba de invinovatirea cuiva. Si nici despre greseli grosolane care duc de rapa o relatie. Este vorba despre lucruri subtile pe care le faceti si nici macar nu sunteti constienti de ele. Iar schimbarea acestor obiceiuri ar putea face diferenta in fata sotiei.

Recunoasterea acestor erori precum si eforturile de a le controla nu doar ca ajuta casnicia voastra, insa va fi un plus si la sanatatea voastra si a partenerelor. In timp, sentimentele negative intr-o relatie pot cauza atat probleme fiziologice cat si psihologice.

 

Mai jos sunt enumerate cateva dintre cele mai frecvente greseli[7] pe care le fac barbatii in relatiile cu sotiile lor, cum pot fi recunoscute si, in special, sfaturi[8] despre cum trebuie corectate.

 

 

Viata in cuplu[9] greseala #1: Barbatii nu arata empatie

Empatia este cea mai importanta componenta a unei relatii, spune psihologul Albert Maslow. Reprezinta abilitatea de a recunoaste si impartasi sentimentele celuilalt. Iar aceasta este o calitate mult mai dezvoltata la femei decat la barbati. Femeile isi doresc ca sentimentele lor sa fie intelese si validate. Totusi, barbatii fac mai mult decat sa-si asculte sotiile, incearca sa rezolve cumva problema. Iar aceasta este o greseala.

Daca sotia va spune ca se simte ignorata, in acel moment ea doreste ca voi sa ii intelegeti sentimentele si nu sa vorbiti despre faptul in sine.

 

 

Viata in cuplu greseala #2: Cheltuieli nebunesti

Cheltuirea unor sume mari precum achizitionarea unei masini fara sa se consulte mai intai cu sotia  este o greseala imensa. Potrivit psihologilor aceste obiceiuri sunt aproape la fel de infierate de catre femei precum inselatul. Si, din pacate, barbatii au tendinta de a face asta foarte des.

 

 

Viata in cuplu greseala #3: Egoismul sexual

In dormitor, barbatii uita, sau mai rau nu-si dau seama, ca sotiile lor au nevoie de mai mult decat o simpla excitare. Afectiunea, nevoia de a se simti iubite si dorite, acestea sunt cele mai importante lucruri pentru femei. Barbatii mai in varsta inteleg aceste aspecte, insa tinerii nu sunt constienti de ele.

In plus, pentru ca o femeie sa se excite  trebuie sa incepeti cu mult inainte de a stinge lumina. Pentru barbatii o partida de sex inseamna apropiere, inseamna ca exista o conexiune intre cei doi parteneri. Pentru femei insa, prioritara este conexiunea si nu partida de sex.

De ce se intampla asta? Constient sau nu, barbatii se percep ca liderii intr-o relatie. Iar asta este o greseala. Ideal ar fi ca intr-un cuplu aceasta pozitie sa fie impartita.

 

Viata in cuplu greseala #4: Barbatii asculta, insa intr-un mod gresit

Ascultarea nu inseama doar sa dati din cap in timp ce sotia voastra explica ce o deranjeaza, in timp ce va ganditi cum ati putea rezolva problema. Barbatii au tendinta de a analiza situatia si sa genereze optiuni. Este cea mai buna cale de a va infuria sotia. Ceea ce ea doreste este sa vorbiti despre acel lucru, sa va angajati in conversatie si nu sa incercati sa va transformati in eroii care salveaza ziua. Femeile vor sa vada ca sunteti interesat de ceea ce spun si ca va pasa de ce simt ele din punct de vedere emotional. Vor sa va transformati intr-un ascultator activ interesat de stabilirea unei conexiuni.

 

 

Viata in cuplu greseala #5: Ascunderea propriilor sentimente

Sa va ascultati sotia in timp ce vorbeste despre sentimentele ei este un lucru crucial. La fel ca si dezvaluirea propriilor sentimente. Multi barbati cred ca trebuie sa ascunda ceea ce simt altfel vor fi perceputi ca slabi. Aceasta este o greseala. Neimpartasirea emotiilor o poate deranja foarte tare pe sotie. Femeile simt ca nu au o legatura apropiata de sotii lor din aceasta cauza. Pentru ca toata viata au fost invatati sa fie inchisi, sa nu-i lase pe altii sa vada cand le este teama, este nevoie de curaj pentru a-si dezvalui emotiile.

 

 

Viata in cuplu greseala #6: Abordarea unei pozitii de forta

A fi barbat nu inseamna ca esti la conducere, iar multi nu inteleg lucrul asta si procedeaza ca atare. Incearca sa obtina ceea ce vor din postura de dominator. Femeile vor avea grija sa se traga inapoi. Incercand sa adopte o pozitie de putere, barbatii se pun intr-o lumina negativa din  punctul de vedere al unei relatii care ar trebui sa fie bazata pe respect si sprijin reciproc.

 

Endnotes:
  1. Viata in cupl: http://sfatulparintilor.ro/35809/cum-sa-imbunatatesti-viata-sexuala-in-cuplu/
  2. barbatii: http://sfatulparintilor.ro/37537/10-secrete-pe-care-barbatii-ar-vrea-sa-le-stie-femeile/
  3. relatii: http://sfatulparintilor.ro/31279/descopera-efectele-indiferentei-asupra-unei-relatii/
  4. greseli: http://sfatulparintilor.ro/31099/9-greseli-grave-pe-care-le-fac-femeile-cu-barbatii/
  5. viata in cuplu: http://sfatulparintilor.ro/38180/viata-sexuala-in-cuplu-7-ponturi-sa-ti-stimulezi-dorinta/
  6. viata in cuplu: http://sfatulparintilor.ro/38312/relatii-de-cuplu-4-alegeri-care-ti-consolideaza-casnicia/
  7. greseli: http://sfatulparintilor.ro/31113/9-greseli-grave-pe-care-le-fac-barbatii-cu-femeile/
  8. sfaturi: http://sfatulparintilor.ro/36985/nou-de-azi-inauguram-rubrica-%E2%80%9Cconsulta-specialistul-de-relatii-cuplu-sex%E2%80%9D/
  9. Viata in cuplu: http://sfatulparintilor.ro/30113/crezi-ca-ai-o-casnicie-fericita-verifica-aici/
 

Vizualizări: 36477
 

Cuvinte cheie: , , , , , , ,