Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

Cum omori comunicarea in cuplu. 5 expresii TOXICE pe care sa NU le spui sotului

comunicarea in cuplu - sfatulparintilor.ro - pexels-photo-289224

Sentimentele negative si vorbele grele vor avea intotdeauna un impact asupra relatiilor de cuplu. Oricat de mult te-ai iubi cu partenerul de viata, daca spui aceste cuvinte poti zdruncina din temelii casnicia.

 

Iata 5 expresii TOXICE pe care sa nu le spui partenerului de viata, reiesite in urma unui sondaj realizat de Yourtango.com, la care au participat peste 1000 de cupluri cu peste 30 de ani de relatie.

 

 

1. Ti-am spus eu!

Aceasta fraza nu are ce cauta intr-o casnicie de succes. Nu trebuie sa-i reamintesti vreodata sotului ca tu ai avut dreptate, in timp ce el s-a inselat. Stie deja asta.

 

 

2. E vina ta!

Atunci cand sotul ia o decizie care are un final nefericit, ultimul lucru de care are nevoie este sa-i spui “E vina ta!”. Se mai intampla sa iei si hotarari pripite, insa invinovatirea nu ajuta la nimic, dimpotriva! Duce la pierderea respectului de sine, la pierderea increderii in partener si, implicit, la destramarea relatiei.

 

 

3. De ce intotdeuna…

Este genul de fraza care se continua cu un punct slab al sotului. Iar aceasta fraza nu face altceva decat sa scoata in evidenta defectele, in loc sa ii subliniezi calitatile. Daca te vei concentra pe partile rele, vei vedea din ce in ce mai multe. Concentreaza pe punctele forte ale partenerului si nu vei da gres in relatie.

 

4. Serios?

Daca dupa fiecare fraza a sotului tau tu repeti “Serios?”, el va incepe sa creada ca nu prea pui baza pe ce-ti zice el, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra relatiei.

 

 

5. Critica in public

Indiferent ce-i spui, daca mai este si de fata cu altii ii sporesti intensitatea sentimentelor negative. Chiar si daca este o simpla gluma, o tachinare, efectele vor fi devastatoare, atat pentru respectul de sine al partenerului, cat si pentru relatia voastra.

 

Vizualizări: 15640
 

Cuvinte cheie: , ,