Familie-Părinţi/Casnicie si cuplu

Cele mai des intalnite 10 motive de divort

10 motive de divort - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chair-1940973_1920

Atunci cand pornesti pe drumul casniciei, te gandesti ca veti fi impreuna pana cand moartea va va desparti. Din pacate, sau din fericire – in unele cazuri, mariajele se destrama.

Iata care sunt cele mai des intalnite 10 motive serioase de divort.

1. Alegeri gresite

Se poate intampla sa crezi ca iubesti nebuneste pe cineva, sa faci marele pas si apoi sa descoperi ca nu ai facut cea mai potrivita alegere. Fie iubirea dispare, fie iti dai seama ca nu esti pregatit pentru asumarea unor responsabilitati in cuplu, fie constientizezi faptul ca persoana cu care urmeaza sa-ti petreci restul zilelor nu este atat de potrivita pentru tine precum credeai la inceputul relatiei.

2. Banii

Banii pot duce la multe certuri intr-un cuplu. Fie nu sunt deloc, fie sunt cheltuiti cu alte scopuri de catre unul dintre parteneri. Este foarte importanta discutia referitoare la bani si la gestionarea banilor familiei inainte de a face pasul cel mare.

3. Sacrificii

Sunt familii in care ambii parteneri sau doar unul dintre ei se chinuie sa tina relatia “vie” fara sa aiba vreo satisfactie. Sacrificiul nu duce la nimic bun daca partenerii nu-si doresc cu adevart sa aiba o relatie constructiva si sa traiasca in armonie. Fiecare va acumula frustrari, se va victimiza si va pierde ani frumosi din viata fara sa realizeze ceva.

Citeste si: 7 semne ca o relatie se indreapta catre divort[1]

4. Violenta

Violeta se poate naste din diverse motive: lipsuri, gelozie, consum de alcool, droguri. Violenta poate fi fizica sau verbala. Insa, indiferent sub forma in care se manifesta ea nu este normala intr-un cuplu, mai ales intr-un cuplu cu copii. Ei se pot obisnui cu situatia si sa o considere normala intr-o familie, perpetuand astfel “traditia” in propriul camin atunci cand vor fi adulti. O relatie traumatizanta, nu este o relatie.

5. Morala si valori

Desi nu se inscriu pe lista discutiilor in cuplu, morala si valorile de viata ale fiecarui om sunt foarte importante si, din perspectiva unui cuplu, ele trebuie sa se imbine. Atunci cand pasul cel mare este facut si dupa cateva luni, cativa ani de convietuire se constata ca aceste valori nu sunt compatibile, relatia este sortita esecului.

6. Infidelitatea

Tradarea increderii partenerului de viata este un pas care cu greu poate fi trecut cu vederea. Oricat de mult vei incerca sa repari greseala, incertitudinea va plana asupra cuplului, generand presiuni care nu vor aduce nimic constructiv intr-o relatie.

7. Inflexibilitatea

Sunt lucruri care pot fi schimbate la o persoana, daca vrea, astfel incat relatia de cuplu sa devina armonioasa. Daca sunt lucruri care nu contravin credintelor si valorilor de viata, fiecare poate incerca sa ii faca pe plac partenerului de cuplu. Insa daca doar unul dintre parteneri face acest lucru sau niciunul dintre ei, atunci relatia nu are sanse de reusita prea mari.

Te mai poate interesa si: În ce situații îmi pot păstra numele după divorț?[2]

8. Egoismul

Impulsurile individualiste si egoiste nu iti permit sa te bucuri de partenerul de viata. Emotional si mental este deconectat, separat de persoana pe care se presupune ca o iubesti. La acest nivel, fiecare problema aparuta in cuplu va fi tratata separat, individual, nu ca o familie.

9. Schimbarile

Intr-o relatie de cuplu, fiecare dintre parteneri sufera cateva transformari in modul de viata. Este si normal. Insa aceste schimbari ar trebui privite ca pe ceva benefic tie personal si apoi relatiei. Daca nu vezi asa lucrurile, incepi sa acumulezi frustrari care pot da peste cap casnicia.

10. Vina

Sunt persoane care se intra intr-o casnicie fara sa fie pe deplin impacate cu trecutul lor. Se trezesc in mijlocul unei relatii pe care nu si-ar fi dorit-o neaparat, apar intrebarile “Dar daca?”, “Cum ar fi fost daca”, “De ce n-oi fi incercat X?”. Aflarea raspunsurilor ii macina si ii fac sa acumuleze frustari care sa duca la destramarea mariajului.

Nu rata nici: Medierea in caz de divort[3]

Clic aici[4] pentru mai multe articole din categoria Casnicie si cuplu.

Image by Jackie Ramirez[5] from Pixabay[6]

Endnotes:
  1. 7 semne ca o relatie se indreapta catre divort: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/casnicie-cuplu/7-semne-ca-o-relatie-se-indreapta-catre-divort/
  2. În ce situații îmi pot păstra numele după divorț?: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/casnicie-cuplu/in-ce-situatii-imi-pot-pastra-numele-dupa-divort/
  3. Medierea in caz de divort: https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/medierea-in-caz-de-divort/
  4. aici: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/casnicie-cuplu/
  5. Jackie Ramirez: https://pixabay.com/users/parentrap-2161438/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1940973
  6. Pixabay: https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=1940973
 

Vizualizări: 21202
 

Cuvinte cheie: , , ,